Το εθνικό σχέδιο με τρεις κορυφαίες παράλληλες δράσεις και ορίζοντα που ξεπερνά το 2013 θα παρουσιάσει πριν το Πάσχα ο πρωθυπουργός. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να συμπεριλάβει στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης δράσεις που αφορούν την υλοποίηση του μνημονίου, τη «χαρτογράφηση» του μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού και τη σύνταξη της λίστας των αποκρατικοποιήσεων, των οποίων την κεντρική ευθύνη έχει ουσιαστικά αναλάβει το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής», το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη λάβει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για την τριετία 2011-2013 ύψους 15 δισ.

Για το 2011 έχουν προγραμματιστεί κινήσεις που περιλαμβάνουν την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αερδρομίου Ελ. Βενιζέλος, τα Κρατικά Λαχεία, το Καζίνο της Πάρνηθας, και πιθανόν τον Ιππόδρομο.
Για το 2012 δρομολογούνται οι συμβάσεις παραχώρησης για τα περιφερειακά αερδρόμια, τα λιμάνια, την ΕΥΑΘ, την ΕΥΔΑΠ, τη ΛΑΡΚΟ, την ανανέωση των αδειών για την κινητή τηλεφωνία και το «ψηφιακό φάσμα» ενώ για το 2013 θα μείνουν οι αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ.