Παρά την επαπειλούμενη «ανάφλεξη» με επίκεντρο τη Λιβύη και τον κίνδυνο παρενεργειών σε πολλά μέτωπα στο ελληνικό χρηματιστήριο εκδηλώθηκε ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ο Γενικός Δείκτης κατάγραψε σημαντικά κέρδη +2,36% κλείνοντας στις 1.614,13 μονάδες, με λοκομοτίβα τις μετοχές ενεργειακών εταιριών και τον ΟΤΕ +5,78%, λόγω πιθανολογούμενης πώλησης πρόσθετου ποσοστού στη Deutsche Telekom.

Η άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ αποδίδεται στην αναζωπύρωση των πληροφοριών για πώληση νέου πακέτου 10% μετοχών που κατέχει το δημόσιο στην Deutsche Telekom. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από την μεγάλη ρευστότητα που κατέχει η γερμανική εταιρεία, μετά τη συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της, T-Mobile USA, στην ΑΤ&Τ, καθώς θα βάλει στα ταμεία της 25 δισ., εκ των οποίων τα 5 δισ. θα τα χρησιμοποιήσει για επαναγορές μετοχών.

To θετικό κλίμα ενίσχυσαν και οι πληροφορίες που μετέδωσε διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες ενδέχεται να βρεθούν και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων Εθνική και Alpha Bank, καθώς η τελευταία φέρεται να ζήτησε νέους όρους από την Εθνική Τράπεζα .