Η αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ξέφτισε γρήγορα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην Ιαπωνία αλλά και λόγω των κερδοσκοπικών παιχνιδιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παρά τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και την έγκριση αγοράς κρατικών ομολόγων από το EFSF, τα spreads των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύονται στις 939 μονάδες βάσης με άνοδο της τάξης του 2%.

Η κατάσταση παραμένει ρευστή και το σκηνικό ευμετάβλητο. Η νευρικότητα έχει επιστρέψει στις αγορές καθώς αναλυτές και επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν το εύρος των συνεπειών για την Ιαπωνία και την Παγκόσμια οικονομία. Οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ανάσχεση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και προκαλούν ανησυχία.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.590,44 μονάδες σημειώνοντας πτώση -4,33%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 159,512 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση -4,49%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε -3,92% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση -3,43%.