Στοιχεία για τον αριθμό ακινήτων ιδιοκτησίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαβιβάστηκαν στη Βουλή ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη.

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφεται από τη Γενική Γραμματέα Αθηνά Δρέττα, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν στην ιδιοκτησία τους συνολικά 546 ακίνητα, των οποίων η αντικειμενική αξία ανέρχεται στα 1.400.905.271,70 ευρώ, όπως είχε αποτιμηθεί στο τέλος του έτους 2009.

Όσον αφορά την εμπορική αξία των συγκεκριμένων ακινήτων, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων δηλώνει ότι «αυτή εκτιμάται κατά περίπτωση και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με παραπομπή του σχετικού φακέλου κάθε ακινήτου στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και συνεπώς δεν υπάρχει καταγεγραμμένη στο σύνολό της».

Σε απάντηση της ερώτησης του κ. Αϊβαλιώτη για τα δημόσια ακίνητα, έχει διαβιβάσει, μεταξύ άλλων, στοιχεία στη Βουλή και η πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, από τα οποία προκύπτει ότι ο ΟΕΚ διαθέτει ανά την Επικράτεια 221 άκτιστα οικόπεδα, συνολικής επιφανείας 5.233.471,45 τ.μ. τα οποία βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου πόλης, και αποκτήθηκαν είτε με δωρεάν παραχώρηση από Δήμους και το υπουργείο Γεωργίας, είτε με απαλλοτρίωση, είτε με αγορά κατόπιν διενέργειας διαγωνισμού και προορίζονται για την ανέγερση εργατικών κατοικιών.

Ο ΟΕΚ διαθέτει επιπλέον 1.259 καταστήματα εντός των οικισμών του ΟΕΚ των οποίων η χρήση και εκμετάλλευση έχει παραχωρηθεί στους Δήμους. Διαθέτει επίσης και επτά ιδιόκτητα γραφεία συνολικού εμβαδού 10.335 τ.μ. στα οποία στεγάζονται η Κεντρική Υπηρεσία του ΟΕΚ και κάποια από τα περιφερειακά γραφεία του.