Ήπια υποχώρηση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στην σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, βρίσκοντας στήριγμα στις μετοχές του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ. Τίποτε πάντως δεν έχει κριθεί ως προς τη βραχυχρόνια τάση και η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί, παρά τη βελτίωση του διεθνούς κλίματος.

Αρνητικός καταλύτης, η πεποίθηση που εδραιώνεται στις αγορές ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τελικά την αναδιάρθρωση χρέους, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για επιμήκυνση του δανείου της τρόικας.

Η ισχυρή αντίδραση που εκδηλώθηκε σήμερα αλλάζει λίγο την «ψυχολογία» στο ΧΑ, αλλά δεν μπορεί μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής ένδειξη για τη δυναμική της αγοράς. κατά μεγάλο μέρος οφείλεται σε αγοραστικές παρεμβάσεις ισχυρών χαρτοφυλακίων που προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τις πιέσεις.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.576,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,4%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες έως και 2,5%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 137,487 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,93%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,68% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,21%.