Στους γευστικούς πειρασμούς φαίνεται πως το ρίχνουν οι Έλληνες για να ξεχάσουν τις οικονομικές τους πίκρες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ενώ όλοι οι κλάδοι συρρικνώνονται, τα ζαχαροπλαστεία φαίνεται πως τα πηγαίνουν αρκετά καλά καθώς συναντάμε ελάχιστες περιπτώσεις λουκέτων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» επικαλούμενη πρόσφατη έρευνα της ICAP ο κλάδος της ζαχαροπλαστικής παρουσίασε αύξηση του τζίρου κατά 2,9% έως τον Ιούνιο του 2010.
Ευοίωνες είναι όμως οι προβλέψεις και για το 2011. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Εμμανουήλ Κότσικας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να είναι βιώσιμος και αποδοτικός.