Η Θεσσαλονίκη, πιστή στο «θεσμικό» ραντεβού της με τις χιλιάδες κόσμου που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, άνοιξε στις 7 Σεπτεμβρίου τις πύλες της για την 88η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα για φέτος τη Γερμανία.

Το Newsbeast βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων, δίνοντας δυναμικό παρών στην έκθεση-θεσμό, με διπλή δημοσιογραφική αποστολή και πλούσιο ρεπορτάζ, μεταφέροντας τον παλμό των πολιτικών και επιχειρηματικών εξελίξεων.

Από την ίδρυσή της το 1926, μέχρι σήμερα, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της οικονομίας της Ελλάδας, αντανακλώντας τους ρυθμούς και το κλίμα όχι μόνο της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικότητας.

Οι προκλήσεις τόσο σε κοινωνικό και γεωπολιτικό επίπεδο όσο και στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών, βρίσκονται στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ, με έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται επίσης τομείς όπως: οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι αερομεταφορές, η θαλάσσια οικονομία, η βιομηχανία της υγείας και τα logistics, ενώ στις θεματικές ημέρες ξεχωρίζουν αυτές της ψηφιακής οικονομίας, των νεοφυών επιχειρήσεων και της οικονομίας των δεδομένων.

Σε ένα περίπτερο 6.000 τ.μ. του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, υπό το brand name «made in Germany» η τιμώμενη χώρα παρουσιάζει καινοτομίες και τεχνογνωσία σε σημαντικούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, η ενέργεια, η ψηφιοποίηση και η έρευνα.