Συντονισμένη προσπάθεια επαφών με τους οίκους αξιολόγησης ανέλαβαν από κοινού οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες, εν όψει των νέων υποβαθμίσεων. Ήδη στο Λονδίνο βρίσκονται οι επικεφαλής αναλυτές οικονομολόγοι της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Γκίκας Χαρδούβελης, Μιχάλης Μασουράκης και Ηλίας Λεκκός.

Τα τέσσερα στελέχη, θα έχουν επαφές με τους αρμόδιους που παρακολουθούν την Ελλάδα των οίκων Moody’s και S&P στο Λονδίνο και μέσω τηλεδιάσκεψης με τα στελέχη των δύο οίκων στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.

Το πρόγραμμα των επαφών περιλαμβάνει παρουσιάσεις των προοπτικών της οικονομίας και της προόδου που έχει σημειωθεί στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με στόχο τη βελτίωση -κατά το δυνατόν- και τη διαμόρφωση θετικού κλίματος για τη χώρα.

Αναλυτικές παρουσιάσεις θα γίνουν επίσης για το τραπεζικό σύστημα συνολικά και κάθε τράπεζα ειδικότερα, με έμφαση στην ικανότητα των τραπεζών να διατηρούν ακόμη και στις τρέχουσες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, αντοχή και ικανή θωράκιση των ισολογισμών τους.

Πηγή: protothema.gr