Η Kärcher επιδεικνύει εδώ και καιρό μέσα από τα μηχανήματα της, υψηλή απόδοση καθαρισμού με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτή η πρακτική έρχεται τώρα να γίνει Ευρωπαϊκός νόμος. Η Ευρωπαϊκή ενεργειακή ετικέτα για ηλεκτρικές σκούπες έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και μειώνει την ονομαστική ισχύ των ηλεκτρικών σκουπών ξηρής αναρρόφησης σε 1600 W. Κάθε μηχάνημα που πωλείται στην Ευρώπη πρέπει να συνοδεύεται από την Ευρωπαϊκή ενεργειακή ετικέτα.

Η ενεργειακή ετικέτα είναι παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούνται ήδη στις οικιακές συσκευές και η μορφή της είναι ιδιαίτερα κατανοητή. Περιλαμβάνει πληροφορίες όπως κατηγορίες απόδοσης (Α – G), μέση ετήσια κατανάλωση ενέργειας, επίπεδα θορύβου και ισχύος, κατηγορία εκπομπής σκόνης αλλά και κατηγορίες καθαρισμού για χαλιά ή και σκληρές επιφάνειες.

Για τους αγοραστές οι πληροφορίες αυτές είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αγορά σκούπας ώστε να κρίνουν την πραγματική αποδοτικότητα των ηλεκτρικών σκουπών. Στην υψηλότερη κατηγορία Α η μέγιστη κατανάλωση ρεύματος είναι <850 W. Συγκριτικά λοιπόν οι ηλεκτρικές σκούπες eco!efficiency Kärcher με κατανάλωση ρεύματος μόνο 750 W επιτυγχάνουν ιδιαίτερα υψηλά και άριστα αποτελέσματα καθαρισμού.

Κρίνοντας μία ηλεκτρική σκούπα μόνο από την κατανάλωση ενέργειας και την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης της δεν αποτελεί ρεαλιστική ή πρακτική προσέγγιση. Η κατανάλωση ενέργειας πρέπει πάντα να μετριέται σε σχέση με τα στοιχεία που αναγράφονται στο τέλος της ενεργειακής ετικέτας.

Επιπλέον, εκτός από την ενεργειακή ετικέτα και την καθαριστική απόδοση, άλλοι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι τα επίπεδα θορύβου λειτουργίας και η κατηγορία εκπομπής σκόνης. Ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή, η απόφαση που λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή ετικέτα μπορεί να είναι πιο αποδοτική και πιο φιλική προς το περιβάλλον συνολικά. Σύμφωνα με τα πρότυπα της ενεργειακής ετικέτας μία ηλεκτρική σκούπα ξηρής αναρρόφησης eco!efficiency εξοικονομεί περίπου 60€ ρεύμα το χρόνο σε σχέση με μία συμβατική ηλεκτρική σκούπα.

Βρείτε περισσότερες συμβουλές καθαρισμού από την Karcher

  Karcher Greece

  Karcher Greece

  www.karcher.gr

Online shop