Την προκήρυξη διαγωνισμού, προϋπολογισμού 1.094.000 ευρώ, για την κατάρτιση μητρώου ταυτοτήτων των ακτών κολύμβησης της χώρας μας, ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και έχει ως στόχο την παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών περίπου 1.400 ακτών σε όλη τη χώρα και την αναγνώριση των πηγών ρύπανσης, που ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα των νερών καθώς και την αξιολόγηση του μεγέθους των επιπτώσεων.

Το μητρώο ταυτοτήτων θα καταρτισθεί και θα παραδοθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί πριν από την κολυμβητική περίοδο του 2011 (Μάιος) και εν συνεχεία θα συμπληρωθεί με παρατηρήσεις, που θα προκύψουν από επί τόπου καταγραφές και διερευνήσεις κατά την περίοδο Ιούνιου-Οκτώβριου.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω διαδραστικής ιστοσελίδας για την ποιότητα των νερών και των διαχειριστικών μέτρων που λαμβάνονται κατά περίπτωση.