«Η κατανόηση του κόσμου και του φυσικού περιβάλλοντος που διαβιούμε είναι σημαντική για όλους μας. Η προστασία της βιοποικιλότητας και η ενημέρωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ζωικού βασιλείου αναγκαιότητα. Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εδώ και χρόνια προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας μέσα από την επιμορφωτική και συνάμα ψυχαγωγική εμπειρία της γνωριμίας με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη».

Αυτά είναι κάποια από τα λόγια του Zαν-Ζάκ Λεσουέρ, Ιδρυτή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Αυτή τη φορά οι άνθρωποι του πάρκου έρχονται να μας καταπλήξουν με ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει τη γέννηση ενός χιμπατζή. Η γέννηση καταγράφεται από την ερασιτεχνική κάμερα του Αντώνη, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των αιλουροειδών και των πιθήκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γεννιέται ένας χιμπατζής στην Ελλάδα.Ο νεογέννητος χιμπατζής είναι πια σήμερα δύο μηνών κι έχει το όνομα Jamil που στα Σουαχίλι σημαίνει «όμορφος»! Στο βίντεο μπορείτε να ακούσετε τον Αντώνη και να διακρίνετε στα λόγια του την αγωνία για την πορεία του τοκετού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ(Προσοχή: Το βίντεο περιέχει πολύ «σκληρές» εικόνες!)

πηγή: pyles-tv