Την τελευταία 20ετία ο Chris Weller ζει με άγρια ζώα που μπορούν να… γευματίσουν με τον ίδιο. Πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος, ο 66χρονος έχει ξοδέψει περισσότερα από 30.000 ευρώ για να μετατρέψει σε φιλικό- για- κροκόδειλους το bungalow στο οποίο ζει, στο Κεντ, αφού το μοιράζεται με τον 7χρονο Καίσαρα.

Ναι, ο Καίσαρ είναι κροκόδειλος, επτά ετών και σχεδόν 1,6 μέτρου.

Ο Weller αγόρασε τον Καίσαρα πριν από έξι χρόνια, όταν ήταν μόλις 30 εκατοστά και σήμερα απολαμβάνει να κάνει μαζί του απλά καθημερινά πράγματα: να διαβάζει, να βλέπει τηλεόραση, να ακούει κλασσική μουσική στο ραδιόφωνο.

«Είναι η πιο στενή συντροφιά μου και τις περισσότερες ώρες της ημέρας μου ασχολούμαι με το φαγητό, την καθαριότητα και την ψυχαγωγία του», λέει ο 66χρονος, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι άνθρωποι τρομοκρατούνται όταν τους λέει πως ζει με έναν κροκόδειλο.

«Αλλά τον μεγάλωσα από τότε που ήταν μωρό. Τώρα είναι εντελώς υπάκουος. Οι γείτονες και ειδικά τα παιδιά τον αγαπούν, όταν πηγαίνω να ψωνίσω κρέας και ψάρι για εκείνον, ο κόσμος με αναγνωρίζει ως τον άνδρα με τον κροκόδειλο. Είναι ένας πιστός φίλος», είπε.

Ο Weller «μετακόμισε» στον πάνω όροφο του σπιτιού του για να μπορεί ο Καίσαρας να περιφέρεται ελεύθερα στο κάτω μέρος. Η κουζίνα, το μπάνιο και ο διάδρομος είναι «ουδέτερες ζώνες».

Για τη συμβίωση αυτή ο 66χρονος χρειάστηκε άδεια για κατοχή επικίνδυνων ζώων για να κρατήσει τον Καίσαρα και να συμμορφωθεί με ορισμένους κανόνες υγιεινής, διατροφής του ερπετού και ασφάλειας.

Για παράδειγμα το σπίτι του έχει σύστημα τριπλού κλειδώματος και ο Καίσαρας κινείται με τουλάχιστον τρεις πόρτες να τον χωρίζουν από τον έξω κόσμο. Επίσης ο Weller δεν επιτρέπεται να τον βγάλει έξω.

«Όταν τον πρωτοπήρα ήταν πολύ δύσκολο να φροντίζω και για τους δυο μας, με δάγκωνε συχνά και, ναι, πονούσε όσο φαντάζεστε», εξηγεί στη Daily Mail, «αλλά τώρα είναι πολύ χαλαρός και ήρεμος».

Ο Weller ήθελε να αγοράσει και μία θηλυκή συντροφιά για τον Καίσαρα, αλλά πιστεύει πως θα ήταν πολύ δύσκολο να την εντάξει στη ζωή τους.

Άλλωστε η καθημερινότητά τους έχει το δικό της πρόγραμμα: ο 66χρονος ξυπνά στις 7 για να αφήσει ελεύθερο τον Καίσαρα να κυκλοφορεί στο κάτω μέρος του σπιτιού και μετά το πρωινό του με κρέας ή ψάρι, καθαρίζει το δέρμα του υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής.

Ο Καίσαρ επιτρέπεται να δει και τηλεόραση, καθώς τον προσελκύουν τα έντονα φώτα και οι εικόνες στην οθόνη.

«Δεν ήθελα ποτέ γάτα ή σκύλο. Όταν έχεις ένα σπίτι δικό σου λες ‘γιατί όχι;’ Και απλά το κάνεις. Δεν θα ήθελα να έχω
κανένα άλλο κατοικίδιο», καταλήγει.

Δείτε τις φωτογραφίες