Την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων, «πλήρωσε» με βαρύ τίμημα ο υγροβιότοπος του Κεφαλόβρυσου Τρικάλων, καθώς για 1.285 ευρώ, ο υγροβιότοπος γέμισε με νεκρά ψάρια, μεταδίδει το trikalanews.gr.

Η στάθμη του νερού του υγροβιότοπου έπεσε κάτω από τα όρια ασφαλείας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνθήκες ώστε να αρχίσει από σκυλιά το κυνήγι των άγριων πουλερικών, ενώ ψάρια δεν μπόρεσαν να βρουν διέξοδο ασφαλείας με αποτέλεσμα να επιπλέουν νεκρά.

Όλα αυτά, διότι ο τοπικός ΤΟΕΒ αρνήθηκε την παροχή νερού για τον εμπλουτισμό του υγροβιότοπου, εξαιτίας οφειλής ύψους 1.285 ευρώ.

Το αποτρόπαιο θέαμα προκάλεσε την αντίδραση αγανακτισμένων κατοίκων του Κεφαλόβρυσου Τρικάλων, όπου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, πραγματοποίησαν συνάντηση για να εξεταστούν τα νέα δυσμενή δεδομένα για το μέλλον του συγκεκριμένου υγροβιότοπου.

Εκεί, αποκαλύφθηκε ότι κάτοικοι της περιοχής, που διέθεταν πομώνες, εμπλούτισαν με νερό τον υγροβιότοπο, ενώ νωρίτερα, βάζοντας και πάλι το χέρι στην τσέπη, συγκέντρωσαν χρήματα για να αποκαταστήσουν ζημιά στο φράγμα της περιοχής, καθώς η Δημοτική Αρχή Τρικάλων, παρά τις «ενοχλήσεις», δεν έδωσε χρήματα που οφείλει εκ του Νόμου στην Τοπική Κοινότητα, ώστε με αυτά τα χρήματα, να γίνει η επέμβαση στο φράγμα.

«Στα τέλη Αυγούστου κάθε χρόνο, υπάρχει πτώση της στάθμης του νερού του υγροβιότοπου, αλλά φέτος αυτή η πτώση, ήρθε νωρίτερα, λόγω του προβλήματος του φράγματος», ανέφερε στο trikalanews.gr ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, προσθέτοντας πως «ο υγροβιότοπος έχει παραδοθεί στο έλεος του Θεού».