Προς πώληση βγαίνει από τον οίκο Sotheby’s η εξοχική κατοικία στη Σκιάθο της ιστορικής ναυτικής οικογένειας του αείμνηστου καπετάν Ανδρέα Ποταμιάνου. Η βίλα βρίσκεται πάνω σε έναν κάβο μεταξύ του κεντρικού λιμανιού και των διάσημων Κουκουναριών.

Στη βίλα, δε, αυτή έχουν φιλοξενηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες άνθρωποι του εφοπλισμού, του διεθνούς τζετ σετ, ακόμη και αμερικανοί πρόεδροι, όπως ο Ρόναλντ Ρίγκαν, με τον όποιον ο αείμνηστος καπετάν Ανδρέας διατηρούσε προσωπική επαφή, όπως συνέβαινε και με τον βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας. Βρίσκεται, δε, δίπλα στη βίλα της ναυτικής οικογένειας Κονταράτου και, όπως αναφέρει ο αστικός μύθος, ήταν και η αιτία, ώστε η μικρότερη κόρη του «πατριάρχη» της ελληνικής κρουαζιέρας να γνωρίσει, να ερωτευτεί και αργότερα να παντρευτεί με τον νεότερο εφοπλιστή του City, Κονταράτο.

Ο αείμνηστος καπετάν Ανδρέας, όταν ο καιρός ήταν καλός, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, ανυπομονούσε να τελειώσει την εργασία του στο γραφείο του στην Ακτή Μιαούλη, όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα το Μέγαρο της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ, και να μεταβεί στον Άγιο Κωνσταντίνο. Εκεί διατηρούσε σε άριστη κατάσταση μια «σφήνα», ένα ταχύπλοο σκάφος αξιώσεων, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος και με αυτό έφθανε στον κάβο του, στη Σκιάθο. Και όπως αναφέρουν οι φίλοι του ήταν ο κάβος του, το μέρος εκείνο, το ησυχαστήριο του.

Εκεί απολάμβανε την ηρεμία, τα μπάνια του, το ψάρεμα και τους καλούς φίλους, που είτε διέθεταν κατοικίες στο νησί της Σκιάθου είτε φιλοξενούνταν από τον ίδιο, όπως οι επιχειρηματίες Στράτος, Σαρακάκης, Βαχάρης και Ράπτης, γιατί ο «πατριάρχης» της Ελληνικής Ναυτιλίας ήταν ένας από τους κορυφαίους οικοδεσπότες στην Ελλάδα! Ήταν, όμως, και ευεργέτης για το νησί που τον είχε αναγάγει σε επίτιμο δημότη του. Η προσφορά του καπετάν Ανδρέα να φέρνει το Άγιο Φως κάθε χρόνο, με προσωπικά του έξοδα, σε όλες τις εκκλησίες της Σκιάθου είναι ευρέως γνωστή και εκτός των συνόρων του νησιού. Όπως και η οργάνωση εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων για τα Special Olympics στο νησί, την οποία ο ίδιος δημιούργησε και χρηματοδότησε τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Σχεδόν κάθε Δεκαπενταύγουστο ο «πατριάρχης» της ελληνικής Κρουαζιέρας με φίλους του από όλο τον κόσμο γιόρταζε την Κοίμηση της Θεοτόκου στο νησάκι Κυρά Παναγία, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, και στο ομώνυμο μοναστήρι, που ήταν προσωπική του δωρεά και αποτελεί μετόχι του Αγίου Όρους. Στον ειδυλλιακό κολπίσκο της Κυρά-Παναγίας αμέσως μετά τη δοξολογία ακολουθούσε ελληνικό γλέντι πάνω στα κότερα και τις θαλαμηγούς.

Η αγγελία της πώλησης του «Velvet Cove»

Η καλοκαιρινή κατοικία της οικογένειας Ποταμιάνου ή όπως ονομάζεται σήμερα «Velvet Cove» είναι ένα σπάνιο παραθαλάσσιο κτήμα στο ειδυλλιακό νησί της Σκιάθου, όπου τα τιρκουάζ νερά συναντούν την παρθένα άμμο και η αρχαία γοητεία αγκαλιάζει τη σύγχρονη πολυτέλεια. Η αγγελία της πώλησης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με όχι μία, αλλά δύο ιδιωτικές χρυσαφένιες αμμουδιές, φωλιασμένες κάτω από μια απαλή άνοδο, αυτό είναι ένα καταφύγιο, όπου οι ρυθμοί του Αιγαίου γίνονται το soundtrack της ζωής σας.

Βυθιστείτε στην απαλή ηρεμία των κυμάτων, στο απαλό χάδι της άμμου και στο συναρπαστικό πανόραμα του ορίζοντα, όπου ο ουρανός και η θάλασσα σμίγουν σε μια απέραντη γαλάζια αγκαλιά.

Το Velvet Cove παρουσιάζει έναν αρμονικό συνδυασμό παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και σύγχρονων ανέσεων. Τα εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια, τα πλακάκια από τερακότα και η τοπική πέτρα δημιουργούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ οι μεγάλοι χώροι καθιστικού, τα έξι πολυτελή υπνοδωμάτια με τα ιδιωτικά μπάνια καλύπτουν τα πιο απαιτητικά γούστα.

Αγκαλιασμένο από 3.000 τμ καταπράσινων κήπων, το κτήμα προσφέρει μια αισθησιακή συμφωνία από ευωδιαστά άνθη, ζωντανό πράσινο και γαλήνια απομόνωση. Περπατήστε σε σκιασμένα μονοπάτια με επένδυση από αρωματική λεβάντα και δεντρολίβανο, με τα χαλαρωτικά τους αρώματα να γεμίζουν τον αέρα. Ανακαλύψτε κρυφές γωνιές σκιασμένες από μεγαλοπρεπή πεύκα, όπου μπορείτε να χάσετε τον εαυτό σας σε μια ήσυχη περισυλλογή ή απλά να χαλαρώσετε στην ιδιωτική πισίνα, που περιβάλλεται από ελιές και κυπαρίσσια, με τα θρόισμα των φύλλων τους να δημιουργούν μια απαλή μελωδία καθώς κοιτάζετε τα γαλαζοπράσινα νερά από κάτω.

Κατεβείτε ιδιωτικά μονοπάτια που κατεβαίνουν απαλά από τη βίλα και θα βρεθείτε σε όχι μία, αλλά σε δύο απομονωμένες αμμώδεις παραλίες.

Τα κρυστάλλινα νερά σας καλούν για μια αναζωογονητική βουτιά, ενώ το απαλό χτύπημα των κυμάτων δημιουργεί μια χαλαρωτική συμφωνία. Αυτές οι ιδιωτικές οάσεις προσφέρουν απαράμιλλη ιδιωτικότητα και ηρεμία, ένα μέρος για να ξεφύγετε από τη φασαρία της καθημερινής ζωής και να επανασυνδεθείτε με τη φύση.

Από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, το Velvet Cove προσφέρει έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο καμβά φωτός και χρώματος….Με επιπλέον έκταση 2.000τμ που βρίσκεται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, αυτή η ιδιοκτησία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη, είτε οραματίζεστε έναν ξενώνα, ένα καταφύγιο ευεξίας ή ένα δημιουργικό στούντιο.

Το Velvet Cove είναι κάτι περισσότερο από ένα σπίτι. Είναι τρόπος ζωής. Μια πρόσκληση να ζήσετε την επιτομή της παραθαλάσσιας ζωής σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο σπάνιο όσο και όμορφο.

Μια ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι παραδείσου, όπου κάθε μέρα είναι σαν διακοπές».

Δείτε φωτογραφίες από τον οίκο Sotheby’s