Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε ένα εμπορικό κέντρο στη νοτιοδυτική Κίνα και ένας αριθμός ανθρώπων, που δεν έχει προς το παρόν καθοριστεί, έχει «παγιδευτεί», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη φωτιά. «Προς το παρόν, έξι άνθρωποι είναι νεκροί. Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνές τους και τις επιχειρήσεις τους», ανέφερε η κινεζική τηλεόραση.

Σε πλάνα που μετέδωσε η κινεζική τηλεόραση και ανήρτησαν και άλλοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται από ένα κτίριο, που βρίσκεται σε έναν εμπορικό δρόμο στη Ζιγκόνγκ, μια πόλη σε απόσταση 1.600 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Πεκίνο, στην επαρχία Σετσουάν (νοτιοδυτικά).

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ, τοπική ώρα, σε ένα εμπορικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο ενός 14όροφου κτιρίου, ανέφερε το CCTV.

«Στις 20.20 (15.20 ώρα Ελλάδας), η φωτιά σβήστηκε και 17 άνθρωποι διασώθηκαν. Άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι και οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται», διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ