Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης.

Η φωτιά καίει παρθένο πευκοδάσος και χαρακτηρίστηκε από την αρχή ως εξαιρετικά δύσκολη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, το πύρινο μέτωπο κινείται προς δύο κατευθύνσεις, το ένα προς την Επίδαυρο και το δεύτερο προς Κόρφο και Αγγελόκαστρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει αναπτυχθεί σε πυκνή δασική έκταση, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν οικισμοί. Όπως έγινε γνωστό, με μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ γίνεται διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να περιοριστεί. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα επιχειρούν στο σημείο και συγκεκριμένα 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 37 οχήματα και από αέρος 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό.

Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά την κατάσβεση

Στο μεταξύ, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς. Ειδικότερα, ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός υπέστησαν θλαστικά τραύματα και ένας εποχικός πυροσβέστης έπαθε εγκαύματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Για τη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη μετείχαν συναρμόδια υπουργεία, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

«Πολύ δύσκολη φωτιά σε πυκνή βλάστηση»

«Είναι μια πυρκαγιά πάρα πολύ δύσκολη. Εξελίχθηκε σε πυκνή βλάστηση, κυρίως δασική έκταση, με πεύκα, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και σε ένα πεδίο που χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση, όπως και των εναέριων μέσων», δήλωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάσση, στην περιοχή του Σοφικού», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης «με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να “μαζέψουμε” τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από τη φωτιά».

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική περιοχή του Σοφικού Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Πηγή φωτογραφιών: korinthostv