Το μικροσκοπικό αυτό καλαμάρι έχει μήκος μόλις ένα εκατοστό και είναι νικητής του φετινού εθνικού διαγωνισμού αλιείας στην Αγγλία. Μάλιστα, οι ψαράδες κατά τη διάρκεια του 5ου ετήσιου πρωταθλήματος καλαμαριών βρήκαν στα δίχτυα τους μόνο αυτό το καλαμαράκι.

Οι ψαράδες υποθέτουν ότι το καλαμάρι, το οποίο ονομάστηκε κοροϊδευτικά «Kraken», είχε χαθεί μέσα στα κύματα και μπερδεύτηκε στα δίχτυα.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στα δίχτυα του 28χρονου Davide Thambiturai, ο οποίος μόλις το είδε έβγαλε τη φωτογραφία και μετά το άφησε να συνεχίσει την πορεία του στη θάλασσα.

Επειδή όμως δεν πιάστηκε κανένα άλλο καλαμάρι, το Kraken πήρε το πρώτο βραβείο. Εκπρόσωποι του διαγωνισμού δήλωσαν: «Φέτος περιμέναμε 100 καλαμάρια με μέγεθος μεταξύ 40 και 60 εκατοστών. Αλλά βρέθηκε μόνο ένα μωρό με μήκος ενός εκατοστού και επειδή ήταν καλαμάρι το βραβείο πήγε στον Davide».

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες του Davide, ο οποίος είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο και το 2011 με ένα καλαμάρι 61 εκατοστών. Δείτε τη φωτογραφία…