Μετά τη «βροχή» νεκρών πουλιών στην επαρχία Beeb του Άρκανσας, το φαινόμενο «ξαναχτύπησε» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσον αφορά τα αίτια, άλλοι υποστηρίζουν ότι ευθύνονται οι ανεμοστρόβιλοι και οι κακές συνθήκες στο Άρκανσας και άλλοι ρίχνουν το φταίξιμο στην «καταιγίδα» πυροτεχνημάτων της πρωτοχρονιάς.

Αυτή τη φορά σε απόσταση μόλις 480 χιλιόμετρα πιο νότια, κοντά στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, περισσότερα από 400 πουλιά έπεσαν νεκρά δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με τους ορνιθολόγους σε αυτή τη περίπτωση πιθανόν να εμπλέκεται ο πυλώνας ρεύματος υψηλής τάσης που υπήρχε σε μικρή μικρή απόσταση. Δηλαδή δεν αποκλείεται να πρόκειται για ηλεκτροπληξία.

«Τα πουλιά μπορεί να έπεσαν πάνω στα ηλεκτροφόρα σύρματα λόγω της κακοκαιρίας. Μπορεί να αρρώστησαν μαζικά από κάτι όπως η κατανάλωση τροφής δηλητηριασμένης με εντομοκτόνο. Επίσης δεν αποκλείεται ένα προπορευόμενο πουλί να έχασε τον προσανατολισμό του και να τα παρέσυρε. Πάντως κανένα σμήνος δεν πέφτει πάνω σε σύρματα χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο» δήλωσε ο δρυτής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μελετών της Συμπεριφοράς των Αποδημητικών Πτηνών, βιολόγος Νταν Κρίστολ.