Ανακαλύψτε τις καλύτερες επιλογές για μεζέδες θαλασσινών στο κέντρο της Αθήνας και απολαύστε λίγο ακόμη καλοκαίρι στην πόλη.

Από τα φρέσκα ψάρια στο Ουζερί του Λάκη στην Πλατεία Βικτωρίας, τις αυθεντικές γεύσεις της Λέσβου, τα κρυμμένα διαμάντια όπως ο Ατλαντικός στου Ψυρρή, έως τις δημιουργικές προτάσεις του Dopios Athens kai την ιστορική γοητεία των Διόσκουρων στην Πλάκα, απολαμβάνοντας εκλεκτούς μεζέδες με θέα την Αρχαία Αγορά, η Αθήνα έχει κάτι για όλους.

Ουζερί του Λάκη

Το ουζερί του Λάκη

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη θα δοκιμάσετε όσοι επιλέξετε το Ουζερί του Λάκη στην Πλατεία Βικτωρίας (Ελπίδος 16), για την καθιερωμένη σας ψαροφαγία. Μαγειρεμένα λιτά αλλά με πολύ μεράκι, ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ θα σας ξετρελάνει. Συνοδέψτε με ρακή από την Κρήτη.

Η Λέσβος

Ουζερί η Λέσβος

Αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις της Λέσβου σε ένα διαχρονικό στέκι επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 38). Πρωτολειτούργησε λίγο μετά τον εμφύλιο και σερβίρει γευστικούς ουζομεζέδες που γράφουν… ιστορία. Λιτός και απέριττος ο χώρος με κλασικές ξύλινες καρέκλες καφενείου και τραπέζια στρωμένα με τον χάρτη του νησιού των ιδιοκτητών.

Ατλαντικός

Μεζεδοπωλείο Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω, καθώς και σωστό τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Dopios Athens

Το γαστρονομικό εγχείρημα του Χριστόφορου Πέσκια βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Οι γευστικοί μεζέδες που φέρουν την υπογραφή αλλά και την ευρηματική δημιουργικότητα του διάσημου σεφ, αποτελούν και τη ναυαρχίδα του μοντέρνου μεζεδοπωλείου, η φιλοσοφία του οποίου κινείται γύρω από την ελληνική κουζίνα και τις επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας. Με μία διαχρονική πρωτοτυπία και ευφυΐα, ο σεφ καταφέρνει να συγκεντρώσει όλη την παρέα σε ένα τραπέζι που μυρίζει στην κυριολεξία Ελλάδα.

Διόσκουροι

Μεζεδοπωλείο Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Λειτουργεί από το 1974 στην ανηφορίτσα της Διοσκούρων (νο13) και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην Αρχαία Αγορά, ενώ αποτελεί δημοφιλές και αγαπημένο στέκι όσων λατρεύουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας για μεζεδοκατάσταση με την παρέα.

Στα τραπεζάκια που βρίσκονται στον εξωτερικό του χώρο οι παρέες απολαμβάνουν εκλεκτούς μεζέδες συνοδεία ούζου, τσίπουρου ή μπύρας. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.