Ανακαλύψτε την απόλαυση της εξόδου για φαγητό με την παρέα σε υπέροχα νεοκλασικά και μονοκατοικίες με κήπους και αυλές στην Αθήνα.

Είτε προτιμάτε αυθεντικά μεζεδοπωλεία, είτε μοντέρνες ταβέρνες ή ακόμη και ατμοσφαιρικά μπαρ με προσεγμένα cocktails και finger food, οι γαστρονομικές επιλογές που ακολουθούν προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα και γευστικές εμπειρίες.

Το Παλιό Ταχυδρομείο

Ένα όμορφο νεοκλασικό του Χαλανδρίου (Σοφοκλή Βενιζέλου 9) που στέγαζε κάποτε το ταχυδρομείο της περιοχής μετατράπηκε με πολύ μεράκι σε μεζεδοπωλείο- τσιπουράδικο- ουζερί που έχει κατακτήσει τις καρδιές των Χαλανδριωτών και όχι μόνο. Στο Παλιό Ταχυδρομείο μπορείτε να απολαύσετε το κρασάκι, το ρακόμελο ή το τσίπουρο σας συνοδεία άφθονων καλοφτιαγμένων μεζέδων. Οι επιλογές είναι κυρίως για κρεατοφάγους, χωρίς να λείπουν όμως τα υπέροχα αλίπαστα και κάποια πιάτα ψαρικών.

Beauty Killed the Beast

Στον πεζόδρομο της Παραμυθιάς στο Μεταξουργείο το Beauty Killed the Beast είναι από εκείνα τα μπαρ που σίγουρα θα λατρέψεις. Καταρχήν στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1933, το οποίο αδιαμφισβήτητα τραβά το βλέμμα. Ωστόσο, από τα βασικά χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, η απέριττη αλλά πολύ προσεγμένη αισθητική και το πολύ φιλικό περιβάλλον. Σερβίρει προσεγμένα cocktails και νόστιμα finger food για να συνοδεύσετε, αν θέλετε, το ποτό σας.

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, η αυλή της βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Στα του μενού τώρα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.  

Κύριος Χου

Από τα μπαρ στα Άνω Πετράλωνα που αποτελούν στέκι ο Κύριος Χου (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) ταξιδεύει στο χρόνο, καθώς στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930. Η κουκλίστικη αυλή με τα χαρακτηριστικά κόκκινα και λευκά πλακάκια γίνεται σημείο αναφοράς καιρού επιτρέποντος, ενώ ο εσωτερικός χώρος με τη διαμόρφωση να έχει διατηρηθεί ως ήταν να αποπνέει μια οικεία ατμόσφαιρα θαλπωρής και να προσφέρεται για τις πιο κρύες μέρες. Στα συν τα πολλά υποσχόμενα cocktails και οι γευστικές προτάσεις για πλούσιο και χορταστικό brunch.

Black Duck Garden

Black Duck Garden

Ο κήπος του Black Duck στο Μουσείο Πόλεως των Αθηνών υποδέχεται τους φίλους του στο υπέροχο ολάνθιστο περιβάλλον του για να απολαύσουν τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό τους όπως ακριβώς του αξίζει. Μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, συναντάται ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης -ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα- εσείς θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Ονειρία

Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην παράδοση σας περιμένει σε αυτό το παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που στεγάζεται σε ένα παλιό δίπατο σπίτι στο κέντρο της περιοχής (Κολοκοτρώνη 8). Το καλοκαίρι θα καθίσετε στη γραφική αυλή του, που μεταφέρει σε άλλες εποχές. Η νοσταλγική ατμόσφαιρα του χώρου είναι ό,τι πρέπει για μεζεδοκατάσταση υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.