Το καλοκαίρι στην Αθήνα προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για απόλαυση μεζέδων σε όμορφες αυλές και κήπους που συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις με υπέροχο περιβάλλον.

Από ιστορικές ταβέρνες μέχρι μοντέρνα μεζεδοπωλεία με αυλές και κήπους, στην πόλη θα ανακαλύψετε αρκετές γευστικές οάσεις για καλοκαιρινά τσιμπούσια.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Γάκιας

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας με highlight τη μικρή αυλή με το χαλικάκι. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.

Καμπεθόν

Ψηλά δέντρα, χαλικάκι, πέτρινοι τοίχοι, αιώρες και ατμοσφαιρικός φωτισμός κάνουν την αυλή του Καμπεθόν στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 110) να μοιάζει με μικρή καλοκαιρινή όαση στην καρδιά της πόλης. Σε αυτή τη μαγική αυλή θα απολαύσετε καλοφτιαγμένα μεζεδάκια, ενώ φυσικά, μπορείτε να το επιλέξετε τόσο για έναν απογευματινό καφέ, όσο και για ένα ποτό στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον.

Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό παϊδάκι του. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στoν Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

Η αυλή με το χαλικάκι αυτήν την περίοδο είναι πραγματικά σκέτη απόλαυση.

Αυθαίρετο

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το Αυθαίρετο στο Μαρούσι (Πευκών 10), να το κάνετε άμεσα. Το μυστικό μεζεδοπωλείο- ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Στην αυλή με τα χαλικάκια τα τραπέζια γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του. Διαθέτει και σάλα με τζάκι.