Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πέρασε, τα κεφάλια μέσα μέχρι την καλοκαιρινή άδεια για τους περισσότερους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κλειστείτε και στο σπίτι. Η Αθήνα, παρά τη ζέστη, και το καλοκαίρι είναι στα καλύτερά της και οι χαλαρές έξοδοι το βράδυ, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει ωραία η ημέρα.

Και εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικό, από μία έξοδο για κοκτέιλ με την παρέα. Γι’ αυτό κι εμείς παρακάτω σας έχουμε πέντε στέκια με τα καλύτερα κοκτέιλ στην πόλη.

Baba au rum

Το 2022 ανακηρύχθηκε ως ένα από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, κατακτώντας την 14η θέση, οπότε εδώ καταλαβαίνετε ότι θα βρείτε το καλύτερο κοκτέιλ. Η λίστα είναι εντυπωσιακή, ενώ όπως λέει και το όνομά του, ο «μπαμπάς του ρούμι» έχει και μία ολόκληρη λίστα αφιερωμένη σε κοκτέιλ με ρούμι.
Κλειτίου 6, Αθήνα

The Clumsies

Ακόμα ένα βραβευμένο μπαρ, το The Clumsies μπήκε στη λίστα με τα 50 Best Bars από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ενώ πολύ γρήγορα έφτασε και μέχρι την τρίτη θέση. Το δυνατό του κοκτέιλ είναι το διάφανο daquiri φράουλα, που πρέπει να δοκιμάσετε.
Πραξιτέλους 30, Αθήνα

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι στου Ψυρρή έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην τροπική ταράτσα του, θα απολαύσετε το υπέροχο κοκτέιλ σας
Σαρρή 44, Ψυρρή

Hide & Seek

Εάν αναζητάτε μία εξωτική απόδραση από την καθημερινότητα, τότε θα βρείτε το καταφύγιο σας στο Hide & Seek. Στο βάθος ενός διαδρόμου στην Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, θα ανακαλύψετε μια ατμοσφαιρική, δενδρόφυτη αυλή που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη λεωφόρο και θα σας βάλει σε mood διακοπών. Στα δυνατά χαρτιά του η ενημερωμένη μπάρα με τα ευφάνταστα κοκτέιλ που καλύπτουν κάθε γούστο.
Λεωφόρος Κηφισίας 254

Holy Spirit

https://www.instagram.com/p/CFICIphgpGb/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Σημείο συνάντησης στη Γλυφάδα για γευστικά κοκτέιλ, αποτελεί το Holy Spirit, από το 2012 που ξεκίνησε να λειτουργεί. Εδώ, θα βρείτε μία λίστα με απίθανα κοκτέιλ που κάτι μας λέει, δεν θα αρκεστείτε μόνο στο ένα. Από τα πιο δυνατά, είναι το «Malakamazing» που αξίζει να το δοκιμάσετε.
Λαοδίκης 42, Γλυφάδα