Ο παγκοσμίου φήμης τενόρος Plácido Domingo ανοίγει το πρόγραμμα των συναυλιών του διεθνώς βραβευμένου φεστιβάλ, Sani Festival. Το Σάββατο 6 Ιουλίου ο κορυφαίος τενόρος έρχεται στην Ελλάδα για μία συγκλονιστική εμφάνιση με τις σημαντικότερες στιγμές της πολυβραβευμένης καριέρας του, ανεβαίνοντας στη σκηνή με τη Χριστίνα Πουλίτση, τον Γιώργο Περρή και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Jordi Bernàcer.

Ο Plácido Domingo, με μια λαμπρή καριέρα στο ενεργητικό του, που περιλαμβάνει περίπου 150 ρόλους και περισσότερες από 4.400 παραστάσεις, πάνω από 100 ηχογραφήσεις και μια εντυπωσιακή συλλογή 12 βραβείων Grammy, δικαίως αποκαλείται ένας από τους καλύτερους και πιο σημαντικούς τενόρους στην ιστορία της όπερας.

Ένας εκλεκτικός καλλιτέχνης που αποθεώνεται σε όλο τον κόσμο και αναφέρεται ως «άνθρωπος της Αναγέννησης». Του έχουν απονεμηθεί πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεία, όχι μόνο για τη μουσική του άνεση, αλλά και για την ανθρωπιστική του δράση. Στην παράσταση που θα δώσει ο Plácido Domingo στο λόφο της Σάνης, είναι βέβαιο ότι θα σαγηνεύσει το κοινό.

Δίπλα του θα βρίσκεται η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, μια γοητευτική σοπράνο, που έχει χαρακτηριστεί ως «μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες του ρόλου της βασίλισσας της νύχτας» στο «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ, και ο ερμηνευτής Γιώργος Περρής, ένας πολύγλωσσος τενόρος, ελληνογαλλικής καταγωγής που έχει εμφανιστεί διεθνώς στη σκηνή με τη Lara Fabian, τους Boston Pops και τον Michel Legrand.

Επί σκηνής για την παράσταση αυτή θα βρίσκεται και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικά συμφωνικά σύνολα στην Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού Jordi Bernàcer, ο οποίος διηύθυνε τακτικά σε διακεκριμένες διεθνείς σκηνές, όπως η Κρατική Όπερα της Βιέννης, η Όπερα του Βερολίνου, η Όπερα της Δρέσδης και στα σημαντικότερα μουσικά θέατρα της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Με αυτή τη σύνθεση ο «μύθος Domingo» θα εγκαινιάσει ένα πολύ σημαντικό μουσικό καλοκαίρι υπό το φως των αστεριών στο Λόφο της Σάνης.

Προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία του Plácido Domingo: more.com

Εμβληματικές συναυλίες και εμφανίσεις στον Λόφο της Σάνης

Το διεθνώς βραβευμένο φεστιβάλ του Sani Resort το καλοκαίρι του 2024 φιλοξενεί κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Plácido Domingo, Madeleine Peyroux, Tom Jones, Emeli Sandé, Gipsy Kings, και ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Υπόσχεται συναρπαστικές βραδιές στον Λόφο της Σάνης, κάτω από τα αστέρια, με ένα μοναδικό line-up θρύλων και πολυβραβευμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

JAZZ ON THE HILL/ Σάββατο 13.07
Madeleine Peyroux

INTERNATIONAL SOUNDS/Σάββατο 20.07
Tom Jones

GREEK VARIATIONS/Σάββατο 27.07
Στον Αιώνα του Μίμη Πλέσσα, με τους Στέφανο Κορκολή, Δημήτρη Μπάση, Σοφία Μανουσάκη

INTERNATIONAL SOUNDS/Σάββατο 03.08
Emeli Sandé

SOUNDS OF THE WORLD/Σάββατο 10.08
Gipsy Kings, με τον Tonino Baliardo

Όλες οι συναυλίες διεξάγονται στον Λόφο της Σάνης, με ώρα έναρξης 21:30
Προπώληση εισιτηρίων: more.com