Ο Ιούλιος μπαίνει δυναμικά, με μία σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις που δεν θα ξέρεις που να πρωτοπάς. Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αυτή την εβδομάδα έχει μία πλούσια πολιτιστική ατζέντα που ξεκινάει από σήμερα και οι προτάσεις είναι η μία καλύτερη από την άλλη, ανάμεσά τους η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στην Επίδαυρο, η πολυαναμενόμενη συναυλία του Sting, αλλά και η επετειακή συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Ηρώδειο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας που ξεκινάει:

Ιφιγένεια εν Αυλίδι – Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Ο Τιμοφέι Κουλιάμπιν κάνει παγκόσμια πρεμιέρα με τη βαθιά αντιπολεμική «Ιφιγένειά» του, ανοίγοντας απόψε τα φετινά Επιδαύρια, με μια παράσταση που είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για το αρχαίο αργολικό θέατρο. Στο εμβληματικό έργο του Ευριπίδη πρωταγωνιστούν οι: Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρία Ναυπλιώτου, Νικόλας Παπαγιάννης, Δημήτρης Παπανικολάου, Θάνος Τοκάκης, Νίκος Ψαρράς.

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
5 & 6 Ιουλίου στις 21:00
Διάρκεια 1 ώρα 40 λεπτά
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Ιφιγένεια / Βορά, Εγώ, μια δούλα – Μικρή Επίδαυρος

@aefestival

Τον θεατρικό μονόλογο «Ιφιγένεια / Βορά» της Βίβιαν Στεργίου παρουσιάζει η σκηνοθέτις Αικατερίνη Παπαγεωργίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου, με την Ελίζα Σκολίδη στον ομώνυμο ρόλο. Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου, με αφορμή τον μονόλογο Ιφιγένεια / Βορά, εμπνευσμένο από την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, εξερευνά τον μύθο της ηρωίδας, τοποθετώντας την στο σήμερα.

Τις ίδιες ημερομηνίες πρεμιέρα έχει και ο μονόλογος «Εγώ, μια δούλα» εμπνευσμένος από την Εκάβη του Ευριπίδη. Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης γράφει έναν κωμικό μονόλογο με πρωταγωνίστρια όχι την ίδια τη βασίλισσα της Τροίας, αλλά μια έμπιστη δούλα της. Η ανώνυμη αυτή Τρωαδίτισσα έχει σταθεί μάρτυρας όλων των συμφορών τόσο της ίδιας της Εκάβης όσο και της πατρίδας της, που τώρα πια, μετά τον πόλεμο, είναι σκέτες στάχτες.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
05/07 έως 06/07/2024 στις 21:30
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Συναυλία Sting

@aefestival

Η συναυλία που όλοι περιμένουν, έρχεται απόψε το βράδυ, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να την δούνε από κοντά όσοι πρόλαβαν να εξασφαλίσουν το «μαγικό» χαρτάκι, με τα εισιτήρια να γίνονται αμέσως ανάρπαστα και τις δύο συναυλίες να είναι sold out.

Σε κάθε περίπτωση, ο Sting, συνοδευόμενος από μια εκρηκτική ροκ μπάντα, ετοιμάζεται να προσφέρει μια ενθουσιώδη και δυναμική εμφάνιση, παρουσιάζοντας τα πιο αγαπημένα του τραγούδια κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του καριέρας τόσο ως μέλος των The Police όσο και ως σόλο καλλιτέχνης.
Επίσημη προσκεκλημένη του στο Ηρώδειο, θα είναι η πολυτάλαντη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Giordana Angi.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
05/07/2024 στις 21:00
06/07/2024 στις 21:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία

Μια τριήμερη πλατφόρμα δράσεων με τίτλο «What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία» παρουσιάζουν το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 5, 6 και 7 Ιουλίου σε τρία εμβληματικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά. Με θεματικές ενότητες βασισμένες στους άξονες Τροφή, Σώμα και Γλώσσα οι θεατές θα παρακολουθήσουν δρώμενα, περφόρμανς και εικαστικές παρεμβάσεις με ελεύθερη κίνηση στους χώρους όπου θα ξετυλιχθούν οι δράσεις της πλατφόρμας: το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί-περφόρμερ: Πέρης Μιχαηλίδης, Μάνια Παπαδημητρίου, Δανάη Παπουτσή, Όμηρος Πουλάκης, Βαγγέλης Ρόκκος, Γιάννης Τσορτέκης.
Η είσοδος για τους θεατές ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διονύσης Σαββόπουλος – Η δική μας Μεταπολίτευση, Ηρώδειο

@aefestival

Η εβδομάδα αυτή έχει ακόμα ένα γεγονός του φετινού καλοκαιριού, τις πολυαναμενόμενες και sold out δύο συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου στο Ηρώδειο. Το Φεστιβάλ τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας προσκαλώντας τον κορυφαίο Διονύση Σαββόπουλο να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή/αφιέρωμα με τραγούδια συνδεδεμένα με τη Μεταπολίτευση, την κατάκτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα, την ελπίδα.

Εστιάζοντας σε μουσικούς σταθμούς της περιόδου 1973-1983 ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη καλεί τους σπουδαίους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Νταλάρα, Μελίνα Τανάγρη και Μαρία Φαραντούρη, να τραγουδήσουν μαζί δικές του επιτυχίες της εποχής αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, Λάγιου κ.ά.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
08/07/2024 στις 21:00
09/07/2024 στις 21:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Philharmonic Brass, Ηρώδειο

Η ορχήστρα που αποτελείται αποκλειστικά από χάλκινα και πνευστά, έρχεται στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, υπό τη διεύθυνση του Φιλίπ Ογκέν. Θα ερμηνεύσει δημοφιλείς μελωδίες από τον κινηματογράφο και από το κλασικό ρεπερτόριο. Τα έργα που ερμηνεύουν εκτείνονται σε όλο το εύρος της μουσικής: από έργα του Johan Sebastian Bach μέχρι του John Williams.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
10/07/2024 στις 21:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ