«Πλούσια» μπορεί να χαρακτηριστεί η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, καθώς συνολικά 7 ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες.

Μεταξύ αυτών, η τέταρτη ταινία του επιτυχημένου, χορευτικού «Step Up» καθώς και οι «Γείτονες Σε Περιπολία» με τον Μπεν Στίλερ.

Ακόμη, πρεμιέρα κάνει το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την άνοδο και πτώση της Σμύρνης, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ηλιού με τίτλο «Σμύρνη. Η Καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης 1900 – 1922».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα καθώς και τα trailer τους:

«Step Up 4 Revolution»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σκοτ Σπιρ με τους: Πίτερ Γκάλαχερ, Ράιαν Γκούζμαν, Κάθριν ΜακΚόρμικ

Με νέους πρωταγωνιστές και το Μαϊάμι ως εξωτικό φόντο, το επιτυχημένο σινε-χορευτικό franchise συνεχίζει τις τρισδιάστατες περιπέτειές του. Αυτήν τη φορά η Έμιλι, η νεαρή και όμορφη κόρη ενός πλούσιου επιχειρηματία, φτάνει στη Φλόριντα φιλοδοξώντας να κάνει καριέρα χορεύτριας.

Ερωτεύεται τον Σον, τον (νεαρό και όμορφο) αρχηγό μιας μοντέρνας ομάδας χορού, και τον βοηθά να αντισταθεί στις προθέσεις του πατέρα της, ο οποίος απειλεί να αγοράσει μια ιστορική γειτονιά του Μαϊάμι για να την απαλλοτριώσει, διώχνοντας χιλιάδες ανθρώπους από την περιοχή τους.

«Γείτονες Σε Περιπολία»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ακίβα Σάφερ με τους: Μπεν Στίλερ, Βινς Βον, Τζόνα Χιλ, Ρίτσαρντ Αγιοάντε

Έπειτα από ένα περίεργο συμβάν τέσσερις καθημερινοί άνθρωποι που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ αποφασίζουν να συγκροτήσουν μια ομάδα νυχτερινής επιτήρησης. Πολύ γρήγορα όμως θα κληθούν να σώσουν τη γειτονιά τους –αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη– από την εισβολή εξωγήινων.

«Οι Εργένισσες»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λέσλι Χέντλαντ με τους: Κίρστεν Ντανστ, Ίσλα Φίσερ, Τζέιμς Μάρσντεν, Λίζι Καπλάν

Τρεις φίλες συναντιούνται έπειτα από καιρό για το γάμο της φίλης τους από το σχολείο Μπέκι. Όλες περνούν την κρίση των τριάντα, αντιμετωπίζοντάς την η καθεμία με διαφορετικό τρόπο: η Ρέιγκαν με μια bitchy επιθετικότητα, η Τζίνα με τις παντός είδους καταχρήσεις και η Κέιτι με μια εφηβική, χαζοχαρούμενη αφέλεια. Το αταίριαστο θηλυκό τρίο θα ζήσει ένα έξαλλο βράδυ πριν από το γάμο, βάζοντας σε κίνδυνο την τελετή.

«Σμύρνη. Η Καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης 1900 – 1922»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Μαρία Ηλιού

Η άνοδος και η πτώση της κραταιάς, πολυεθνικής Σμύρνης από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Polisse»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μαϊουέν με τους: Καρίν Βιάρ, Τζοΐ Σταρ, Μαϊουέν, Μαρινά Φουά

Η καθημερινότητα των μελών μιας ειδικής αστυνομικής μονάδας προστασίας ανηλίκων.

«ParaNorman Μια Μεταφυσική Ιστορία»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κρις Μπάτλερ, Σαμ Φελ

Ο 11χρονος Νόρμαν είναι ένα παιδί εξαιρετικά επικοινωνιακό… με τα φαντάσματα. Ο πιτσιρικάς με τα πεταχτά αφτιά, τα ηλεκτρισμένα μαλλιά που θυμίζουν «Eraserhead» και τις αναπτυγμένες μεταφυσικές ικανότητες βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με μια πανίσχυρη κατάρα του παρελθόντος, η οποία ξυπνά μια στρατιά από ζόμπι.

Ο Νόρμαν είναι πλέον ο μόνος που μπορεί να κατευνάσει την κακιά μάγισσα και την ανεξέλεγκτη οργή της.

«Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο»

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι με τους: Ομέρο Αντονούτι, Μαργκαρίτα Λοτζάνο, Σαμπρίνα Βανούτσι

Η οδύσσεια των κατοίκων ενός χωριού της Τοσκάνης, που το καλοκαίρι του 1944 ξεκινούν να συναντήσουν τους συμμάχους παρά τις αντίθετες διαταγές των Γερμανών.