«Παθιασμένοι του σινεμά και οραματιστές του ονείρου, τυφλοπόντικες των σκοτεινών αιθουσών και λατρεμένοι φετιχιστές της μεγάλης οθόνης. Εσείς που αντιστέκεστε στη διασκέδαση του cocooning. Ελάτε να κάνετε ένα αληθινό zapping σε μερικές από τις πιο cult στιγμές της 7ης τέχνης». Το κάλεσμα της οικογένειας Στεργιάκη για το φετινό Ταινιόραμα είναι ομολογουμένως δελεαστικό. Εξάλλου όλοι οι λάτρεις του είδους ξέρουν ότι άλλο να βλέπεις σινεμά και άλλο να βλέπεις σινεμά στο Άστυ.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί έως 27 Ιουνίου 2012. Μέσα από 126 αριστουργήματα, σε 42 ενότητες που περιλαμβάνουν από καλτ ελληνικό σινεμά ως Road Movies, το κινηματογραφικό πάνθεον παρελάσει μπροστά από την οθόνη της ιστορικής αίθουσας.

Το Ταινιόραμα άνοιξε την Πέμπτη 17 Μαΐου με Βραδιά Τζων Κασσαβέτης, όπου προβλήθηκαν τα «Πρόσωπα» (1968), η «Νύχτα Πρεμιέρας» (1977) και το «Μια Γυναίκα Εξομολογείται» (1974). Ανάμεσα στα αριστουργήματα της ΄Εβδομης Τέχνης που θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι θεατές; Το «Λεωφορείο ο Πόθος» (1951), «Europa» (1991), «Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων» (1976), «Τραγούδια από τον Δεύτερο Όροφο» (2000), «Αλφαβίλ» (1965).

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μπορεί να το δει κάποιος εδώ. Το εισιτήριο κοστίζει κάθε μέρα 6 ευρώ για τρεις ταινίες.

Πηγή: tospirto.net