Πάρτε την οικογένειά σας και βγείτε έξω την Κυριακή αφού η μέρα ενδείκνυται για δωρεάν χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις στην Αθήνα!

Αγιοβασιλιάτικα καλωσορίσματα από το δήμο Αμαρουσίου, εικαστικό εργαστήρι για παιδιά και γονείς όπου από τις 10:30 π.μ. και για ένα δίωρο όλοι μαζί, ανεξαρτήτως ηλικίας, δημιουργούν παραμυθένιες κατασκευές. Λίγο πριν υποδεχτούν τον Άγιο Βασίλη, ανταλλάσσουν δώρα, χαμόγελα και ευχές για ένα καλότυχο 2011.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης «Γιώργος Μιχαλακέας» στην Αίθουσα συναυλιών Ωδείου. Κύπρου 97, στις 19.30.

Δωρεάν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στο Δήμο Ιλίου:

 -11.00 – 14.00: Ο Άι Βασίλης θα δέχεται τα παιδιά στην Κεντρική πλατεία του Ιλίου, θα φωτογραφίζεται μαζί τους και θα προσφέρει γλυκίσματα.

-11.00 – 14.00: Το Δέντρο των ευχών. Τα παιδιά, με τη βοήθεια του Αι Βασίλη, στολίζουν το Δέντρο με ευχές στην Κεντρική πλατεία του Ιλίου,

-11.00: Κουκλοθέατρο Τα κουλουβάχατα των Χριστουγέννων από την ομάδα “MERLIN”. Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Δωρεάν παγοδρόμιο και εκδηλώσεις από τα Notos. Η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και τα πολυκαταστήματα notosgalleries και notoshome μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε ένα απέραντο Χριστουγεννιάτικο τοπίο με πολλές εκπλήξεις, happenings, αγαπημένους καλλιτέχνες, πυροτεχνήματα, δώρα και Ένα τεράστιο παγοδρόμιο 300 τετραγωνικών μέτρων. Θα λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες και ώρες και θα είναι ελεύθερο για όλους.

Δωρεάν ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία. Για την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010:

1. Ακρόπολη. Σημείο Συγκέντρωσης: Έλεγχος Εισιτηρίων, ώρα: 10.30 π.μ.
2. Βυζαντινό Μουσείο: Μεταβυζαντινές Συλλογές. Σημείο Συγκέντρωσης: Είσοδος Βασ. Σοφίας 22, ώρα: 10.30 π.μ.
3. Μουσείο Πόλεως Αθηνών

Τέλος, μια έκθεση διαφορετική από όλες τις άλλες, η διεθνούς φήμης έκθεση ‘Game on 2’ επισκέπτεται τη χώρα μας για να λύσει όλες τις απορίες για την ιστορία και την εξέλιξη των video games, αλλά και να μας μυήσει στον ψηφιακό τους κόσμο. Η πρωτότυπη αυτή έκθεση απολαμβάνει παγκόσμια αποδοχή, έχοντας ήδη προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες σε μεγάλες πόλεις όπως η Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Σιάτλ, το Τελ Αβίβ, το Σικάγο, το Ελσίνκι και το Εδιμβούργο. Τεχνόπολις, Αίθουσα Νίκος Γκάτσος, Πειραιώς 100, Γκάζι.