Όσο κι αν η εορταστική περίοδος είναι συνδυασμένη στο μυαλό των περισσότερων με τις εξόδους και την κατανάλωση φαγητού και γλυκών, μια (ακόμη) έξοδος για καφέ και γλυκό στην εορταστικά στολισμένη Αθήνα, πάντα αποτελεί ιδανική επιλογή για ραντεβού με τους φίλους.

Ακολουθούν κάποια από τα στέκια που σερβίρουν αρωματικό καφέ και ολόφρεσκα γλυκά, για απολαύσεις χωρίς ενοχές!

Ellyz

Αν δεν είναι αυτό το πιο instagrammable στέκι στην Αθήνα τότε ποιο; Με σκηνικό που θυμίζει περισσότερο σε ταινία, το Ellyz στο Μοναστηράκι απευθύνεται σε όλα τα κορίτσια που το κινητό τους αποτελεί προέκταση του χεριού τους, καθώς έχει προσοδοφόρο έδαφος για αμέτρητα insta stories και posts. Σε ροζ απόχρωση σε όλο της το μεγαλείο, τις εντυπώσεις κλέβει ο εσωτερικός τοίχος καλυμμένος με λουλούδια. Φυσικά, και το μενού ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με το ροζ και το λιλά να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε πρόταση του Ellyz -τόσο γευστική όσο και ποτού. Η αναμονή είναι μεγάλη, γι’ αυτό η υπομονή θα αποτελεί το μεγαλύτερο προτέρημά σου αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς.

Πορτατίφ

Θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais. Ο λόγος για το Πορτατίφ (Σίνα 21), στο Κολωνάκι, το οποίο κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως το απόλυτο στέκι για γλυκό και καφέ. Με χαρακτηριστικό ατού του τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του, το Πορτατίφ έχει γίνει αγαπημένο στέκι στην περιοχή για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές!

Petite Fleur

Ξεχωρίζει για τη φίνα αισθητική και τη γαλλική ατμόσφαιρα και συναντάται σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως και στο Χαλάνδρι (Πλατεία Ελευθερωτών 16). Φημίζεται για τη μεγάλη γκάμα σε ροφήματα σοκολάτας. Οι ιδιοκτήτες του έχουν δημιουργήσει πληθώρα συνταγών ροφημάτων σοκολάτας. Παρασκευάζονται την ώρα που τις παραγγέλνετε, για την παραγωγή τους δεν χρησιμοποιείται κανένα σιρόπι, ενώ όλα τα υλικά είναι φυσικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη μεγάλη γκάμα σε ποικιλίες τσαγιού και χαρμάνια ποιοτικού καφέ. Συνοδέψτε την παραγγελία σας με κάποιο από τα (λίγα και καλά) γλυκά του καταλόγου.

Koukouvaya

Όσοι έχουν επισκεφτεί έστω και μία φορά τα Χανιά, γνωρίζουν ότι το γλυκοπωλείο Koukouvaya δίπλα στους τάφους των Βενιζέλων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την όμορφη κρητική πόλη. Αυτό το ιδιαίτερο concept γλυκοπωλείου, λοιπόν, βρίσκεται πια και στην Αθήνα, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (Σκουζέ 1), για να μυήσει τους λάτρεις των γλυκών στον υπέροχο κόσμο του. Γλυκό- συνώνυμο του γλυκοπωλείου αποτελεί το «Ζουμερό», ζεστό και αφράτο κέικ σοκολάτας, βουτηγμένο σε σοκολατένιο σιρόπι σερβιρισμένο με σαντιγί, που του ταιριάζει τέλεια και η προσθήκη του παγωτού. Καθημερινά παρασκευάζονται 20 διαφορετικοί κωδικοί παραδοσιακών γλυκών με το twist της Koukouvaya, ενώ σερβίρεται καφές κομμένος από παραδοσιακά καφεκοπτεία των Χανίων, αυθεντική κρητική ρακή και εμφιαλωμένο τσάι με βότανα της Κρήτης.

Γιασεμί

Αν ένα cafe έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα, αυτό δεν είναι άλλο από το ρομαντικό Γιασεμί. Στα διάσημα σκαλάκια της Μνησικλέους, με ρετρό ατμόσφαιρα και vintage διακόσμηση θυμίζει πολύ το σπίτι της γιαγιάς, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην παλιά καλή Αθήνα. Αρωματικός καφές και γευστική πληθώρα σε σνακ, ζεστό ρακόμελο και λαχταριστά σπιτικά γλυκά, όπως η περίφημη πορτοκαλόπιτά του, στα όσα μέχρι σήμερα κερδίζουν το κοινό.

Just Made 33

Το καθιερωμένο στέκι επί του πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας, παρασκευάζει σε καθημερινή βάση μια μεγάλη γκάμα σε ολόφρεσκα γλυκά, από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετε ως συνοδευτικού, του πολύ καλού καφέ του. Γλυκιά μπουγάτσα με αρωματική, πλούσια κρέμα, μηλόπιτα, cheesecake και διάφορα γλυκά σε βαζάκια βάζουν σε πειρασμό.