Αν έχεις επισκεφτεί έστω και μία φορά τα Χανιά, τότε γνωρίζεις πολύ καλά ότι το γλυκοπωλείο Koukouvaya αποτελεί, σχεδόν, συνώνυμο με την όμορφη πόλη της Κρήτης. Και μάλιστα δίχως ίχνος υπερβολής. Από τις επιβεβλημένες στάσεις που πρέπει να κάνει ο επισκέπτης της πόλης -το δηλώνουν άλλωστε και οι κάτοικοί της- τόσο για τα άκρως δελεαστικά σε όψη αλλά και γεύση γλυκά του, όσο και για τη θέα στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα που απολαμβάνει κανείς από τα τραπεζάκια του δίπλα από τους διάσημους τάφους των Βενιζέλων.

Koukouvaya

Αυτό το τόσο ξεχωριστό concept γλυκοπωλείου, λοιπόν, εδώ και λίγους μήνες έχει μετακομίσει και στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν μικρό πεζόδρομο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, με σκοπό να μυήσει τους λάτρεις του κέντρου αλλά και των γλυκών στην μοναδική μυσταγωγία των γλυκών του, που σίγουρα κανείς δεν έχει ξαναδοκιμάσει. Εκτός, φυσικά, αν έχει επισκεφτεί το ομώνυμο στέκι στα Χανιά.

Σε έναν υπέροχο χώρο, με έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια και με κυρίαρχη φιγούρα το σήμα κατατεθέν του στεκιού -τη σοφή κουκουβάγια- θα ζήσεις μια μοναδική και απολαυστική γλυκιά εμπειρία ζωής που θα θυμάσαι για πάντα. Και σίγουρα θα θελήσεις να ζήσεις ξανά και ξανά.

Koukouvaya

Koukouvaya- Τα γλυκά που βάζουν σε πειρασμό για μια ανεπανάληπτη γλυκιά εμπειρία

Αν για κάτι φημίζεται η Koukouvaya, λοιπόν, αυτό δεν είναι άλλο από το περίφημο «Ζουμερό» της. Γλυκό συνώνυμο με το αγαπημένο στέκι των Χανίων, αποτελεί μια πραγματική απόλαυση, την οποία υπόσχεται ήδη από την όψη του. Ζεστό και αφράτο κέικ σοκολάτας, βουτηγμένο σε σοκολατένιο σιρόπι σερβιρισμένο με σαντιγί, που του ταιριάζει τέλεια και η προσθήκη του παγωτού.

Ανάμεσα στους, περίπου, 20 διαφορετικούς κωδικούς παραδοσιακών γλυκών με το μοναδικό twist της Koukouvaya (μεγάλη γκάμα σε cheesecake, λεμονόπιτες, καρυδόπιτα ιγκλού, μωσαϊκό, μιλφέιγ, μπανόφι κ.α.) που παρασκευάζονται αποκλειστικά στο εργαστήριο της Koukouvaya -μια φιλοσοφία που έχει υιοθετήσει όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί και στα Χανιά από το 1997- ξεχωρίζουν, επίσης, η κλασική «Ερασμία» -συνδυασμός σοκολατένιου υγρού κέικ και κρέμας πορτοκαλιού γαρνιρισμένο με σαντιγί, σιρόπι σοκολάτας, ζελέ πορτοκαλιού και τρούφα σοκολάτας- και η «Μερόπη» -δροσερό ζελατινένιο γλυκό ψυγείου τριών στρώσεων με σοκολάτα, λευκή κρέμα amaretto και αμύγδαλα.

Koukouvaya

Τα συγκεκριμένα γλυκά, μάλιστα, έχουν ονόματα εμπνευσμένα από τις Ερασμία και Μερόπη, τις βέρες κρητικές θείες του ιδιοκτήτη και της αδερφής του Άλμας, της γυναίκας που στην ουσία δημιούργησε το «θρύλο» της Koukouvaya στα Χανιά, με τον ασταμάτητο ενθουσιασμό και τις αλχημείες της στην κουζίνα που οδήγησαν στη δημιουργία του περίφημου «Ζουμερού» και όλων των άλλων γλυκών «θαυμάτων» που θα βρείτε στον κατάλογό του.

Koukouvaya- Τα αυθεντικά κρητικά προϊόντα που κάνουν τη διαφορά

Και ενώ οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τα γλυκά της Koukouvaya με τις παραδοσιακές γεύσεις των Χανίων, στο νέο στέκι στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, αν λατρεύεις αυτήν την υπέροχη πόλη της Κρήτης θα έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις και άλλες αυθεντίες που βρίσκεις μόνο στα Χανιά. Η αυθεντική κρητική γκαζόζα, το εμφιαλωμένο ice tea με Μαλοτήρα Κρήτης (τσάι του βουνού), ο καφές που έρχεται απευθείας από τα δύο παραδοσιακά καφεκοπτεία της πόλης με δεκάδες χρόνια ιστορίας, αλλά και η αυθεντική, κρητική ρακή στα όσα σίγουρα θα σου θυμίσουν κάτι από το πολυαγαπημένο σου νησί.

Koukouvaya

Αν κινείσαι στο κέντρο περισσότερο τα Σαββατοκύριακα, οπλίσου με λίγη παραπάνω υπομονή. Είπαμε τα γλυκά στην Koukouvaya είναι απίστευτα, για να μην πούμε θεϊκά, και ο κόσμος που «τρέχει» για να προλάβει να τα δοκιμάσει πολύς. Αν, ωστόσο, θέλεις να τα απολαύσεις σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, προτίμησε τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας. Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή και του take away με το ιδιαίτερο packaging των γλυκών της Koukouvaya να προδιαθέτει για μια βόλτα στην Αθήνα με γλυκό στο χέρι.

Πληροφορίες

Σκουζέ 1, Αθήνα, τηλ. 21 0331 8700

Ανοιχτά: Καθημερινά από τις 10.00, διαθέτει υπηρεσία delivery μέσω efood και wolt

Fb page: Koukouvaya Desserts

Instagram: koukouvaya_athens

koukouvaya.gr