Η νέα δραματική–αστυνομική σειρά του BBC One «Bloodlands» κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και σίγουρα με πρωταγωνιστή τον James Nesbitt δεν έχασε κανείς.

Η σειρά στην Ελλάδα προβάλλεται από την Cosmote TV.

Η υπόθεση της σειράς είναι όταν ένας ντετέκτιβ από τη Βόρεια Ιρλανδία διαπιστώνει πως μια απαγωγή συνδέεται με μια παλιά, ανεπίλυτη ακόμα, υπόθεσή του.

Ακολουθούν spoilers

Όλα διαδραματίζονται στην Βόρεια Ιρλανδία όταν και η τοπική αστυνομία βρίσκει ένα αυτοκίνητο στην θάλασσα με τον οδηγό του να αγνοείται. Γρήγορα διαπιστώνουν πως δεν είναι νεκρός και πρόκειται για απαγωγή του συγκεκριμένου άνδρα. Την έρευνα αναλαμβάνουν οι Tom Brannick και η Niamh McGovern. Στο αυτοκίνητο ο Tom βρίσκει μία φωτογραφία που συνδέεται άμεσα με έναν κατά συρροή δολοφόνο του παρελθόντος και μάλλον κάποιος θέλει να ανοίξει ξανά η υπόθεσή του.

Ο αγνοούμενος ήταν παλιό ενεργό μέλος του IRA και σε συνδυασμό με την φωτογραφία ο Tom ενημερώνει τα κεντρικά πως μάλλον η υπόθεση του «Γολιάθ» επέστρεψε και ίσως ήταν ευκαιρία να τον πιάσουν τελικά. Ο διευθυντής της αστυνομίας Jackie Twomey με το άκουσμα του «Γολιάθ» μεταβαίνει άμεσα στο τοπικό τμήμα και αναλαμβάνει την διοίκησή του πράγμα αρκετά μυστήριο.

Ο “Γολιάθ” ήταν το ψευδώνυμο που έδωσε η αστυνομία στον συγκεκριμένο δολοφόνο ο οποίος ήταν υπεύθυνος για αρκετές εκτελέσεις μελών του IRA και όχι μόνο. Ανάμεσα στα θύματά του και η γυναίκα του Tom που κάνει την υπόθεση πιο προσωπική. Μάλιστα λέγεται πως ίσως ήταν και αστυνομικός.

Πλέον η υπόθεση απαγωγής συνδέεται και επίσημα με τον «Γολιάθ» όπου ψάχνοντας ξανά βλέπουν πως δεν είχε γίνει σωστή έρευνα τότε και μία μαρτυρία για περίεργη κινητικότητα σε ένα ξερονήσι δεν ελέγχθηκε. Πράγματι μετά την έρευνα καταφέρνουν να εντοπίσουν έναν ομαδικό τάφο που όπως προέκυψε ήταν όντως τα θύματα του «Γολιάθ». Βέβαια μέσα στα θύματα δεν κατάφεραν να βρουν την γυναίκα του Tom πράγμα που γεννά αρκετά ερωτήματα.

Πίσω στην έρευνα για τον απαγωγέα καταφέρνουν και βρίσκουν τον αγνοούμενο που σίγουρα κάτι κρύβει. Ο Tom παράλληλα μόνος του καταφέρνει να βρει ποιος κρύβεται πίσω από την απαγωγή αλλά προτιμά να το κρατήσει για τον εαυτό του και να χρησιμοποιήσει τον ένοχο για τον σκοπό του. Όσο πλησιάζουν στον «Γολιάθ» τόσο ο Tom αγχώνεται καθώς όπως φαίνεται κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που με την εξυπνάδα του και για χάρη της κόρης του θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η σειρά «Bloodlands» είναι μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια αλλά κακά τα ψέματα όλη η σειρά είναι ο πρωταγωνιστής Tom Brannick που φυσικά του δίνει ζωή ο εξαιρετικός James Nesbitt. Σεναριακά είναι αρκετά έξυπνη σειρά που ξεφεύγει λίγο από τα κλισέ και το μοτίβο των περισσότερων δολοφόνων και με έξυπνες ανατροπές αλλά και εκπλήξεις καταφέρνει να σε κρατάει. Βέβαια πρόκειται για μία παραγωγή του BBC οπότε είναι αρκετά βαριά σειρά, αλλά με μόλις τέσσερα μονόωρα επεισόδια δεν θα σας νοιάξει και ιδιαίτερα.

Σκηνοθετικά μου άρεσε αρκετά που τα πλάνα στοχεύουν το τι θέλει να κοιτάει ο κάθε χαρακτήρας με αρκετά ζοομ της κάμερας σε αντικείμενα. Με τον τρόπο ένιωθες πως κοιτάς μέσα από τα μάτια του κάθε χαρακτήρα με αποτέλεσμα να «μπαίνεις» έτσι και στις σκέψεις του.

Υποκριτικά όπως προαναφέραμε όλη η σειρά είναι ο James Nesbitt αλλά και το υπόλοιπο cast και κυρίως την Charlene McKenna, να μην περνάει εντελώς απαρατήρητο. Αν και με μόλις τέσσερα επεισόδια και με ένα τέλος που θα μπορούσε να σταθεί και μόνο του, θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για μίνι σειρά. Θα συμφωνήσω μαζί σας αλλά το κανάλι έχει ανανεώσει την σειρά και για δεύτερη σεζόν που εκτός από ένα δύο πράγματα που ίσως θα θέλαμε να μάθουμε παραπάνω, δεν γνωρίζω πως θα σταθεί.

Μέχρι τότε μπορείτε να θαυμάσετε τον James Nesbitt σε άλλη μία εξαιρετική και καλύτερη κατά την άποψή μου σειρά, και συγκεκριμένα την πρώτη σεζόν του «The Missing».