Ακόμη κι αν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σας βρει στην πόλη οι επιλογές που έχετε για να νιώσετε έστω ότι πήγατε κάπου είναι πολλές. Μία από αυτές και μία ημερήσια εκδρομή στο Σούνιο, τον αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για μία μίνι εξόρμηση. Μετά την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο αδράξτε την ευκαιρία και απολαύστε νόστιμους μεζέδες δίπλα ή με θέα στη θάλασσα.

Ο Φόρος

Στην ψαροταβέρνα Φόρος στην τοποθεσία Θορικό, μετά το Λαύριο, θα ευχαριστηθείτε μαστόρικα ψημένο φρέσκο ψάρι. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τα άψογα τηγανισμένα καλαμαράκια, τη γαριδομακαρονάδα, το κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι και τα μύδια με σος μουστάρδας. Με καθαρό ουρανό, από εδώ η θέα φτάνει μέχρι και τη Μακρόνησο.

Θόδωρος και Ελένη

Από τις πιο φημισμένες γευστικές στάσεις στην ευρύτερη περιοχή της αθηναϊκής ριβιέρας, το ταβερνάκι του Θόδωρου και της Ελένης (Λεωφόρος Λεγραινών, Λαυρεωτική) σερβίρει τέλεια αχνιστά μύδια με φέτα και σούπερ γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι και σος σκόρδου. Πιάτα που έχουν εκτινάξει την επισκεψιμότητά του γι΄ αυτό και η κράτηση θεωρείται απαραίτητη.

Συρτάκι

Ένα χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση που οδηγεί στο ναό του Ποσειδώνα, βρίσκεται το Συρτάκι (69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου), μια οικογενειακή ψαροταβέρνα που μετράει 50 χρόνια λειτουργίας. Εδώ θα βρείτε πάντα καλό και φρέσκο ψάρι, αλλά και νόστιμα πρώτα πιάτα φτιαγμένα με μεράκι, τα οποία θα απολαύσετε σε τραπέζια που αγναντεύουν τη θάλασσα. Από τα καλύτερα του πιάτα το κρασάτο χταπόδι, τα μύδια με σαφράν και το ριζότο με μελάνι σουπιάς. Δοκιμάστε και τις σπιτικές πίτες τους.

Ακρογιάλι

Με προνομιακή τοποθεσία που «βλέπει» στο Ναό του Ποσειδώνα, το Ακρογιάλι είναι ένα λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, που αποτελεί ιδανική στάση για ουζάκι και μεζεδάκια μετά από μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ψαράκια στο τηγάνι και μεζέδες με θαλασσινά, αλλά και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας στα όσα συνθέτουν το μενού του. Επισκεφτείτε το κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Η εικόνα μπροστά σας θα σας μαγέψει.