Ο Πύργος Πετρέζα, με την ξεχωριστή του ατμόσφαιρα, την επιβλητική αρχιτεκτονική και την φυσική ομορφιά που διαθέτει, παρουσιάζει και ανακοινώνει τη νέα του υπηρεσία: «την κουζίνα».
Την επιμέλεια της κουζίνας έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και βραβεία Gourmet, Executive Chef, Μιλτιάδης Κιούκας. Ο Μιλτιάδης Κιούκας και η ομάδα του διαμορφώνουν κάθε προτεινόμενο μενού με σκοπό να δώσουν μια ιδιαίτερη και απολύτως προσωποποιημένη γαστρονομική διάσταση στις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στον Πύργο Πετρέζα.
Η ιστορία του Πύργου, ενός μοναδικού χώρου στα Μεσόγεια, ξεκινά από το 1980 και ταυτίζεται με την παραγωγή κρασιού, αφού πάνω από 60 στρέμματα του κτήματος αποτελούνται από αμπελώνες. Το παραδοσιακό οινοποιείο που στεγάζεται μέσα στο κτήμα, έδωσε ζωή στο όραμα του Γεώργιου Μπέλμπα, εμπνευστή και ιδρυτή του πύργου. Το όραμα αφορούσε την παραγωγή καλού οίνου και τη δημιουργία ενός παραδοσιακού σπιτιού για το κρασί, ανοιχτό για κάθε επισκέπτη.
Σήμερα, ο ιδιαίτερος χώρος εκδηλώσεων Πύργος Πετρέζα έρχεται να ενδυναμώσει το όραμα του εμπνευστή του με την προσθήκη της υπηρεσίας της κουζίνας που σέβεται και αναδεικνύει το κρασί που παράγεται στο κτήμα, δημιουργημένο από έναν από τους πιο αναγνωρισμένους έλληνες Chef.
Παράλληλα, με τη νέα υπηρεσία, ο Πύργος Πετρέζα ξεκινά και μία σειρά από γαστρονομικές και οινολογικές βραδιές, που σαν στόχο έχουν να φέρουν το κοινό σε επαφή με τη μοναδική του κουζίνα.
Το πρώτο ταξίδι γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου με ένα μενού πέντε πιάτων ιδιαίτερου γαστρονομικού ενδιαφέροντος συνοδεία μιας σειράς σπάνιων και συλλεκτικών κρασιών σε φιάλες magnum από το Κτήμα Άλφα. Τη βραδιά αυτή, παρών θα είναι και ο διεθνώς διακεκριμένος οινολόγος και συνιδιοκτήτης του Κτήματος Αλφα, Άγγελος Ιατρίδης.
Τα εποχιακά ταξίδια γευσιγνωσίας θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές το χρόνο, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να έρχονται σε επαφή με το ξεχωριστό περιβάλλον του Πύργου, απολαμβάνοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site pyrgospetreza.gr και τη σελίδα στο Facebook.
Δείτε αναλυτικά το μενού για το πρώτο ταξίδι γευσιγνωσίας, στις 30 Οκτωβρίου…
Καλωσόρισμα
Σούπα τραχανά με κρουτόν φέτας
Α’ πιάτο
Σαν Μιχάλη Σύρου σαγανάκι με κρέμα λεμονιού και αποξηραμένο σύκο
Kρασί
Sauvignon Blanc 2013 magnum
Sauvignon Blanc 100% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 2 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση
Διακρίσεις
92 βαθμοί – Wine & Spirits Magazine
17 βαθμοί – Jancis Robinson
91 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate
Β’ πιάτο
Καραβίδες με τριλογία ρεβιθιού προέλευσης Δομοκού
Kρασί
Ροζέ 2013 magnum
Ξινόμαυρο 50%, Syrah 50% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου. Παραμονή για λίγες ώρες με τα στέμφυλα και κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Στην συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 3 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση
Διακρίσεις
16,5 βαθμοί – Jancis Robinson
Γ’ πιάτο
Κριθαράκι με ορτύκια Φάρμας Μπράλου
Kρασί
Ερυθρό 2004 magnum
Syrah 60%, Merlot 20%, Ξινόμαυρο 20% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε αυξητικά διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για μεγάλο χρονικό διάστημα στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Τουλάχιστον 13 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 12 μήνες στη φιάλη πριν την εμπορική του κυκλοφορία. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση.
Διακρίσεις
96 Βαθμοί – James Halliday – The Australian
92 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate
17.5 Βαθμοί – Jancis Robinson
Regional Trophy – Decanter World Wine Awards
Δ’ πιάτο
Μάγουλα Φάρμας Μπράλου στιφάδο με μελιτζάνα & πατάτες
Kρασί
Αlpha One 2008
Η επιλογή του οινοποιού.
Τα κορυφαία 17 βαρέλια κάθε σοδειάς στα οποία ο οινοποιός επιλέγει να παρουσιάσει την απόλυτη έκφραση και δυναμική της αμπελουργικής ζώνης Αμυνταίου.
Αποβοστρύχωση, προ ζυμωτική κρυοεκχύλιση και στη συνέχεια κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες. 36 μήνες σε ειδικά επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια. 200% νέο βαρέλι (18 μήνες + 18 μήνες). Χωρίς κατεργασία και φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση και επιπλέον παλαίωση 18 μήνες στην φιάλη.
Διακρίσεις
91 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate
18 Βαθμοί – Jancis Robinson
Γλυκό
Μήλο φιρίκι Πηλίου, κυδώνι, κρέμα κανέλας & sorbet μανταρίνι
Kρασί
Ωμέγα 2009
Gewürztraminer 85%, Μαλαγουζιά 15% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε αδρανές περιβάλλον. Παραμονή του κρασιού για 9 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
15 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια Bertrange και κατ’ ελάχιστο 12 μήνες στην φιάλη
Διακρίσεις
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης