Τα Πετράλωνα συγκαταλέγονται σε εκείνες τις γειτονιές του κέντρου που αποτελούν ιδανική επιλογή παντός είδος και καιρού.

Με στέκια που βγάζουν φιλική και κάποιες φορές ακόμη και οικογενειακή ατμόσφαιρα, η γραφική γειτονιά της Αθήνας ενδείκνυται για γευστικές εξόδους που τα έχουν όλα: νόστιμους μεζέδες, οικείο περιβάλλον, προσιτές τιμές.

Πετραλώνι

Βρίσκεται επί της Πλατείας Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα, πολύ κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων και είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα μεζεδοπωλεία-ουζερί της γειτονιάς. Σε ένα παλιό σπίτι, ντυμένο με πέτρα και διακοσμημένο με παλιά αντικείμενα, θα δοκιμάσετε γευστικά πιάτα σε προσιτές τιμές που θα σας κάνουν να επιστρέψετε. Τα ποτήρια γεμίζουν με κρητική ρακή, κρασί Λήμνου, τσίπουρο Τυρνάβου και ούζο Μυτιλήνης.

Αστέρ

Μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 48), που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα λιγοστά τραπεζάκια του θα απολαύσετε αυθεντικούς παραδοσιακούς αλλά και πιο εκχογχρονισμένους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι.

Βόλτα

Καθαρές γεύσεις συνδυασμένες υπέροχα και ισορροπημένες με τον ιδανικότερο τρόπο. Η Βόλτα (Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών) είναι ένα από τα πιο τίμια μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα, με value for money φιλοσοφία που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Πιάτα με επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα. Στα συν η πρόσχαρη και ευγενική εξυπηρέτηση, από τα σημεία αναφοράς του.

Περιβολάκι

Συνεργατικό καφενείο, σε μία από τις ωραιότερες κρυφές πλατείες στην Πλατεία Ηούς, στα Κάτω Πετράλωνα. Λιτός χώρος και ζεστό- φιλόξενο περιβάλλον, όπως θα περίμενε κανείς από το στέκι της γειτονιάς του. Ό,τι πρέπει δηλαδή για χαλαρές στιγμές. Ψαγμένα μεζεδάκια, γλυκόπιοτο κρασί, φρέσκια μπύρα και βιολογικός καφές –όλα σε άκρως οικονομικές τιμές.

Οικονόμου

Μετρώντας πολλές δεκαετίες λειτουργίας, ο Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 41 & Κυδαντιδών), αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες για φαγητό στη γραφική γειτονιά της Αθήνας. Από τη δεκαετία του 1930, λοιπόν, οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο) έρχονται στον Οικονόμου για το σπιτικό φαγητό του που μαγειρεύει στην κατσαρόλα και θυμίζει πολύ εκείνο της γιαγιάς.