Το αμφιθέατρο του Λυκαβηττού αποτελεί σήμα κατατεθέν του του καλοκαιριού και έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και ξένης μουσικής.

Και αυτό το καλοκαίρι όσοι επιλέξουν να μείνουν στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά συναυλιών από ξένους και εγχώριους καλλιτέχνες, που θα γεμίσουν τις καλοκαιρινές βραδιές με ωραίες μελωδίες!

Συναυλίες- Καλοκαίρι 2012

Pink Martini (11 Ιουλίου)

Οι Pink Martini, επιστρέφουν για μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού την Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Τα τραγούδια των Pink Martini, χαρακτηρίζονται ως ένα μουσικό οδοιπορικό, που ξεκινάει από τη Γαλλία του Μεσοπολέμου ως τη μυστηριώδη Αραβία, από τη σημερινή Νέα Υόρκη στην Αβάνα του ’30, από το εξωτικό Σεν Τροπέ ως τη μυστικιστική Κίνα, ενώ καταφέρνουν να συνδυάζουν ρετρό και τζαζ μοτίβα με ροκ και ποπ ρυθμούς.

Οι Pink Martini είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge – τζαζ σκηνής με φανατικό κοινό, που ανέδειξε το άλμπουμ «Sympatique» σε πλατινένιο και το «Hang on Little Tomato», σε χρυσό στην Ελλάδα.

Dandy Warhols (12 Ιουλίου)

Μία και μοναδική συναυλία θα δώσουν οι Αμερικανοί εκπρόσωποι του ψυχεδελικού ροκ, Dandy Warhols στο Θέατρο του Λυκαβηττού στις 12 Ιουλίου.

Το 2001, τάραξαν τα νερά και έγινα γνωστοί παγκοσμίως με το τραγούδι «Bohemian Like You», που χρησιμοποιήθηκε στη διεθνή καμπάνια μεγάλης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ, ενώ το νέο τους CD «This Machine», κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου.

Morrisay (16 Ιουλίου)

Ο δημοφιλής, στο ελληνικό κοινό, Βρετανός μουσικός θα εμφανιστεί στο θέατρο Λυκαβηττού για μία μοναδική συναυλία. Ο Steven Patrick Morrissey, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Smiths και παρέμεινε μαζί τους μέχρι το 1988 όπου και ξεκίνησε την επιτυχημένη σόλο καριέρα του, με πολλές δισκογραφικές επιτυχίες.

Φίλιππος Πλιάτσικας και Ελεωνόρα Ζουγανέλη (18 Ιουλίου)

Ενώνουν τις δυνάμεις τους φέτος το καλοκαίρι για να συναντήσουν μαζί, τους φίλους τους, στον Λυκαβηττό, στο πλαίσιο της φετινής τους περιοδείας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στηρίζεται σε 3 άλμπουμ: «Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες», «Στίλβη» και «Omnia» αλλά και στις πρόσφατες προσωπικές δισκογραφικές δουλειές των δύο καλλιτεχνών «Είπα στους φίλους μο» και «Προσοχή στο κενό».

Dead can Dance (23 Σεπτεμβρίου)

Την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν προσθέσει στους προορισμούς για την περιοδεία τους, οι πολύ γνωστοί Dead can Dance, οι οποίοι θα εμφανιστούν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού.

Αυτές οι συναυλίες θα είναι οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις τους μετά την πολύ επιτυχημένη περιοδεία τους το 2005. Η παγκόσμια περιοδεία τους ξεκινά το Σεπτέμβρη του 2012 και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, ενώ οι Dead can Dance θα επισκεφτούν 4 ηπείρους μέσα σε διάστημα 8 μηνών, παρουσιάζοντας το νέο στούντιο άλμπουμ τους(το πρώτο μετά το ‘Spiritchaser’ του 1996) .