Ο Γερμανός καλλιτέχνης γνωστός στο κοινό μέσα από τα φωτογραφικά έργα που αποτελούνται από πολλαπλές επιφάνειες της ίδιας εικόνας προσδίδοντας στην εικόνα γλυπτικές ποιότητες, Michel Lamoller, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του στην Ελλάδα, στη Nitra Gallery.

Οι εικόνες που κατασκευάζει ο Michel Lamoller ξεπηδούν μέσα από αυτό το πεδίο, όπου η φωτογραφία λειτουργεί ως υλικό προς κατασκευή, αντικειμένων και ψευδαισθήσεων. Άλλοτε πλαισιωμένες, δημιουργώντας περισσότερη θεατρικότητα, καθώς λειτουργούν ως μικρές μακέτες καθημερινών σκηνών, και άλλοτε τοποθετημένες ελεύθερες στο χώρο με στόχο να προσομοιάζουν πραγματικά αντικείμενα. Και στις δύο περιπτώσεις οι εικόνες του προκαλούν ερωτήματα αναστοχασμού καθώς δημιουργούν ένα μικρό σκηνικό, αλλάζοντας στιγμιαία την κλίμακα ανάμεσα στο θεατή και στην εικόνα, ενώ λειτουργούν με έναν παράδοξο τρόπο ορίζοντας έναν κόσμο τόσο βαθύ και παράλληλα τόσο επιφανειακό.

Το έργο του Lamoller προκαλεί τον θεατή να ελέγξει τα όρια ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό και να εξερευνήσει το βάθος του κόσμου του.