Κάτι καινούργιο έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ κι ένα μήνα στην οδό Αρτέμιδος, στην καρδιά της Γλυφάδας. Κάτι που οφείλεις να γνωρίζεις, αν είσαι λάτρης του σωστού κρέατος. Το Bishop, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αφίξεις στην εκπνοή του 2017, ήρθε για να προσθέσει στα νότια προάστια ένα προσιτό σενάριο κρεατοφαγίας επιπέδου. Πίσω από την ιδέα βρίσκεται μια νεανική και ανερχόμενη ομάδα, με εμπειρία σε γνωστά μυκονιάτικα εστιατόρια και όρεξη για δουλειά, φρέσκες ιδέες και μεράκι. Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παππάς, ο Alsi Sinanaj (γνωστός από το μυκονιάτικο Wolves of Kitchen), ο σεφ Γιάννης Ντουμάκης, ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος (food & beverage manager) και ο Νάσος Καρανίκας (bar manager) υπόσχονται να μας αποκαλύψουν πολλά και γευστικότατα γαστριμαργικά μονοπάτια. Ο χώρος του εστιατορίου είναι όμορφα στημένος, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το ρουστίκ, με τη διακόσμηση να ποντάρει στα γήινα χρώματα, αλλά και σε στοιχεία που θυμίζουν παραδοσιακά αργεντίνικα steakhouses. Πρωταγωνίστρια εδώ είναι η κουζίνα, με το μενού να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και στα εποχικά προϊόντα. Ο νέος και ταλαντούχος σεφ Γιάννης Ντουμάκης βάζει όλο του το μεράκι και δημιουργεί πιάτα γεμάτα νοστιμιά, πάντα υπό την επίβλεψη του executive chef Alsi Sinanaj. Dry aged τραγανό κοτόπουλο (που μαρινάρεται και προετοιμάζεται με προσοχή δύο μέρες πριν καταλήξει στο πιάτο), ζουμερή μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (900 γρ.), μοσχαρίσια πλευρά Αμερικής, αλλά και τραγανό γουρουνόπουλο γάλακτος-πραγματικό λουκούμι είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν. Δίπλα τους «παίζουν» χειροποίητα ζυμαρικά, τηγανητές πατάτες, βελούδινος πουρές πατάτας ή πουρές καρότου. Τα δοκιμάσαμε και μείναμε εξαιρετικά ευχαριστημένοι. Πέραν τούτων, ο κατάλογος περιλαμβάνει μια σειρά από ξεχωριστά ορεκτικά με ελληνικό χαρακτήρα (κολοκυθοκεφτέδες, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με μανούρι και πιπεριές, φωλιά πατάτας με αυγά μάτια, ταρτάρ από ελληνικό μοσχάρι με λεμόνι και ελιές κ.ά.) νόστιμες σαλάτες, φρέσκα ζυμαρικά και λαχταριστά επιδόρπια. Για να συνοδεύσετε όλα τα παραπάνω, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα προσεγμένα cocktails της λίστας, την οποία έχει επιμεληθεί ο Νάσος Καρανίκας, ή μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές του Αλέξανδρου Παναγόπουλου, που ταιριάζουν άψογα με τα κρέατα του μενού. Με λογικές τιμές (τα κυρίως ξεκινούν από 9 ευρώ και τα ορεκτικά από 5 ευρώ ), γενναιόδωρες μερίδες και ποιοτικές προτάσεις, το Bishop ρίχνει στο τραπέζι μια νέα αντίληψη για την casual κρεατοφαγία. Και, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει. *Φωτο: Άννα Ζουγανέλη Πληροφορίες Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα Τηλ. 210 8941507 Fb page: Bishop Carnivores Delight