Όσο πλησιάζει η στιγμή της κυκλοφορίας του FIFA 12, τόσο όλα υποδεικνύουν πως θα είναι ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία. Μετά από τις εκπληκτικές παρουσιάσεις των νέων χαρακτηριστικών, ο David Rutter, επικεφαλής της ανάπτυξης του παιχνιδιού, έρχεται να κάνει την αναμονή ακόμη πιο αγωνιώδη.

Στο FIFA 12 θα προστεθεί μια νέα υπηρεσία ονόματι EA Sports Football Club, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους οπαδούς να επιδεικνύουν την πίστη τους σε μια ομάδα, μέσω ενός συστήματος online leveling.

«Το EA Sports Football Club είναι μια καινοτόμα νέα υπηρεσία στην οποία οι παίκτες δηλώνουν “υπήκοοι” συγκεκριμένων ομάδων. Φτιάχνουν ένα προφίλ και η συνολική πρόοδός τους στο παιχνίδι θα καταγράφεται online.

Θα παίρνουν πόντους κάνοντας συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο παιχνίδι, παίζοντας αγώνες και μέσω άλλων τρόπων. Υπάρχει ένα σημείο-κλειδί σε αυτήν την υπηρεσία, το “Support Your Club”.

Μέσω αυτού, κάθε παίκτης δηλώνει την αγάπη του σε μία συγκεκριμένη ομάδα. Από κει κι έπειτα, κάθε επίτευγμά του με αυτήν την ομάδα, θα κερδίζει πόντους όχι μόνο στον ίδιο αλλά και συνολικά στην ομάδα.

Δεν έχει σημασία με ποιον ή πώς παίζω, από τη στιγμή που έχω δηλώσει οπαδός μιας συγκεκριμένης ομάδας, οι πόντοι που κερδίζω πηγαίνουν πάντοτε σε εκείνη.

Οι ομάδες θα βρίσκονται σε έναν πίνακα βαθμολογίας όπως ακριβώς και στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Θα υπάρχει δυνατότητα για οποιαδήποτε ομάδα να ανέβει ή να κατέβει κατηγορία, ανάλογα με την εβδομαδιαία απόδοση των οπαδών της (οι οποίοι μπορούν να κερδίζουν πόντους, χρησιμοποιώντας και άλλες ομάδες στο παιχνίδι τους)», όπως πληρέστατα περιέγραψε στο IGN, ο Rutter.