Η μοναδική ατμόσφαιρα ενός εμβληματικού αρχιτεκτονικού τοπίου. Κλασική μουσική από κορυφαία σύνολα, μεγάλους μαέστρους και σολίστ σε μια από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του φημισμένου υπαίθριου φεστιβάλ «Klassik am Odeonsplatz» («Κλασική μουσική στην Oντεόνσπλατς»), που ιδρύθηκε το 2000 και έχει πλέον εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της καλλιτεχνικής ζωής του Μονάχου, προσελκύοντας κάθε χρόνο 16.000 φιλόμουσους. 

Στη συναυλία από την Οντεόνσπλατς που προβάλλεται στον Κήπο του Μεγάρου, την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ., θα απολαύσουμε μια μαγική βραδιά με τον σούπερ σταρ του πιάνου Lang Lang [Λανγκ Λανγκ], τον χαρισματικό κολομβιανό μαέστρο Andrés Orozco-Estrada [Αντρές Ορόσκο-Εστράδα] και τη διεθνούς φήμης Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου σε έργα μεγάλων ρομαντικών συνθετών: στην περίφημη Εισαγωγή της όπερας Τάγχωυζερ του Richard Wagner [Ρίχαρντ Βάγκνερ], στο έξοχο τονικό ποίημα Δον Ζουάν του Richard Strauss [Ρίχαρντ Στράους] και στη συναρπαστική Εισαγωγή-Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Pyotr Ilyich Tchaikovsky [Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι], το βασικό θέμα της οποίας φέρνει αμέσως στο νου την ωραιότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών. Στην ίδια συναυλία, ο σπουδαίος κινέζος πιανίστας θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα του Edvard Grieg [Έντβαρντ Γκρηγκ], ένα από τα δημοφιλέστερα της παγκόσμιας πιανιστικής εργογραφίας. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχουν οι διάσημες Εισαγωγές από τις όπερες Κάρμεν του Georges Bizet [Ζωρζ Μπιζέ] και Γουλιέλμος Τέλλος του Gioachino Rossini [Τζοακίνο Ροσσίνι].  

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη (με κράτηση στο site του Μεγάρου). 

Το πρόγραμμα των προβολών στον Κήπο 

Τον Ιούλιο, στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Κήπου, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε άλλες δύο μαγνητοσκοπημένες παραγωγές της Κρατικής Όπερας της Βιέννης: την όπερα «Οθέλλος» του Giuseppe Verdi (1/7) και τη συναυλία της διάσημης σολίστ του βιολιού Anne-Sophie Mutter με τους Mutter’s Virtuosi (8/7)

Megaron and Unitel Present

Η UNITEL, εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, καταγράφει ανεπανάληπτες ερμηνείες από συναυλίες κλασικής μουσικής και παραστάσεις όπερας, οπερέτας και μπαλέτου που άφησαν εποχή, σε συνεργασία –συχνά, με αποκλειστικά συμβόλαια– με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως οι θρυλικοί μαέστροι Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Carlos Kleiber –αλλά και νεότεροι, όπως ο Christian Thielemann– ή η σταρ της όπερας Anna Netrebko καθώς και με ορχήστρες και καλλιτεχνικούς φορείς διεθνούς κύρους (Φιλαρμονική Βιέννης, Φιλαρμονική Βερολίνου, Σκάλα του Μιλάνου, Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ, Μπαϋρώυτ, Μπρέγκεντς κ.ά.). 

Με έναν κατάλογο τεχνικά άρτιων παραγωγών που αριθμεί περισσότερα από 1.500 οπτικοακουστικά αρχεία, η UNITEL είναι μία από τις πρωτοπόρους εταιρείες στον χώρο της παραγωγής έγχρωμων στερεοφωνικών μουσικών φιλμ. Σήμερα, τα βίντεό της κυκλοφορούν αποκλειστικά με εικόνα UHD (υπερυψηλής ευκρίνειας) και ήχο Surround. Αποτελεί μετεξέλιξη της εταιρείας Cosmotel που ιδρύθηκε το 1964 από τον Δρ. Leo Kirch και τον Herbert von Karajan με σκοπό τη δημιουργία παραγωγών κλασικής μουσικής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. 

Πληροφορίες 

210 72 82 333 

megaron.gr