Έντονη φημολογία κάνει το γύρω του κόσμου σχετικά με την εξέλιξη και κατασκευή crossover/SUV οχήματος από την Jaguar. Ο γενικός διευθυντής της φίρμας σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε ότι η εταιρεία χρειάζεται κάτι τέτοιο, καθώς επίσης ότι στο μέλλον θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ελαφριών μοντέλων.

Οι σχετικές φήμες που διέρρευσαν το τελευταίο διάστημα προέκυψαν ύστερα από δηλώσεις του διευθυντή της φίρμας, Adrian Hallmark στο βρετανικό ειδικό τύπο, ο οποίος αναφέρει ότι: «H Jaguar χρειάζεται ένα crossover, και κυρίως χρειάζεται να σταματήσει να είναι αποκλειστικά κατασκευάστρια πολυτελών σεντάν οχημάτων»!

Ο Hallmark επίσης ανέφερε ότι η εταιρεία πρέπει να εξελίξει τετρακίνητες εκδόσεις των γνωστών σεντάν αυτοκινήτων που διαθέτει, ώστε να αυξήσει το αγοραστικό της κοινό, ιδιαίτερα στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού (Η.Π.Α.), καθώς και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, ενώ τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας θα δούμε εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σε μια προσπάθεια μείωσης του βάρους τους.

Mάλιστα στην περίπτωση που το SUV πάρει το πράσινο φως, τα γνωστά μηχανικά σύνολα της εταιρείας θα συνδυαστούν με τεχνολογία τετρακίνησης που θα προέρχεται από την «αδελφή» Land Rover, καθώς και ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε το τετρακίνητο όχημα της Jaguar να μην μπλέξει στα «χωράφια» της Range Rover!

Πηγή: autotriti.gr