Από το 1972 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το Honda Civic ήταν ανέκαθεν ένα «αυτοκίνητο για τον κόσμο» σύμφωνα με τον ορισμό της μάρκας. Τώρα, βασισμένο σε 50 χρόνια κληρονομιάς και με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 27,5 εκατομμύρια οχήματα σε 170 χώρες, η 11η γενιά Civic αντιπροσωπεύει την σύγχρονη εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου και συμβαδίζει με τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που απαιτούν – κυρίως – οι κυβερνήσεις της Δύσης. 

Οι μηχανικοί εξέλιξης της Honda δημιούργησαν ένα αμάξωμα (βάρος 1.517 – 1.533 κιλά) με μία καμπίνα πιο άνετη, πιο ευρύχωρη και με μεγαλύτερη ορατότητα από ποτέ. Σε αυτό συνέβαλαν οι διαστάσεις του νέου Civic (4.551 X 1.802 X 1.408 χλστ) και κυρίως το μεκρύ (2.734 χλστ) μεταξόνιο. Ταυτόχρονα ο χώρος αποσκευών χωρά από 410 έως 1.220 λίτρα, ενώ το ρεζερβουάρ χωρά μόνο 40 λίτρα καυσίμου σαν μια επιπλέον απόδειξη της μειωμένης κατανάλωσης (4,7 έως 5 λτ/100 χλμ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή).

Το υβριδικό κινητήριο σύνολο χρησιμοποιεί μία μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν μαζί με έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Αυτό προσφέρει εντυπωσιακή συνολική απόδοση (184 ίπποι & 315 Nm ροπή), χάρη στην εξαιρετική ενεργειακή πυκνότητα, τη θερμική αποδοτικότητα και τη ροπή του. Σαν αποτέλεσμα η επιτάχυνση είναι στα 7.8΄΄ για τα 0-100 χλμ/ώρα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα, ενώ η μέση εκπομπή ρύπων CO2 βρίσκεται στα 108 έως 114 γρ/χλμ ανάλογα την έκδοση (elegance, sport, ή advance). 

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV, το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης (κύκλος στροφής 11μ.) και η βελτιωμένη ανάρτηση συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν τα ανώτερα επίπεδα απόδοσης, δυναμικής απόκρισης και πληροφόρησης που ήταν ανέκαθεν στοιχεία κλειδιά στην απήχηση του μοντέλου.

Στο εσωτερικό, το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη βελτίωση της άνεσης, της ευκολίας και της ασφάλειας, με το Apple Car Play και το Android Auto να διατίθενται στάνταρ. Οι κορυφαίες εκδόσεις Advance θα είναι εξοπλισμένες με έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.2” που προσφέρει στους χρήστες μία σειρά από προσαρμόσιμες ενδείξεις για την απεικόνιση των πλέον σχετικών γι’ αυτούς πληροφοριών. 

Το νέο Civic περιλαμβάνει επίσης τη διευρυμένη σουίτα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Sensing, που έχουν βελτιωθεί ειδικά γι’ αυτό το νέο μοντέλο. Η εισαγωγή νέων, έξυπνων βοηθημάτων οδηγού και τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, πλέον του αυξημένου αριθμού αερόσακων και των νέων δομικών στοιχείων που έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερη προστασία στις συγκρούσεις, εξασφαλίζουν βέλτιστη ασφάλεια τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες.  

Το Civic 11ης γενιάς αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, με το επίσημο δίκτυο εμπόρων της μάρκας να δέχεται παραγγελίες από τις 11 Ιουλίου, σε τιμές (41.500 – 43.500 – 47.700 ευρώ) που ηχούν ιδιαίτερα ακριβές για ένα «αυτοκίνητο για τον κόσμο».

Πάντως, όσοι πελάτες επιθυμούν να προ-παραγγείλουν το νέο Civic θα έχουν σημαντικό όφελος με έκπτωση 50% στο τέλος ταξινόμησης. Πιο αναλυτικά, οι εκπτώσεις της προωθητικής ενέργειας είναι: Elegance – 2.250 €, Sport – 2.250 € & Advance -2.600 €.