Η Formula 1 συνεχίζεται με το δεύτερο γκραν πρι της χρονιάς το οποίο θα γίνει στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου ένα 14χρονο παιδί που έχει καταδικαστεί σε θάνατο έστειλε γράμμα στον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος από πέρυσι έχει αρχίσει έναν αγώνα με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων ώστε να πιέσουν και να γίνουν κάποιες απαραίτητες αλλαγές σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη συγκεκριμένη χώρα.
Ο Χάμιλτον είναι στη Σαουδική Αραβία με στόχο να πάρει την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά το μυαλό του δεν είναι μόνο στην πίστα και ο λόγος είναι ένας 14χρονος και συγκεκριμένα ο Αμπντουλάχ αλ Χογουαΐτι, ο οποίος συνελήφθη για κλοπή, καταδικάστηκε σε θάνατο και περιμένει την εκτέλεση της ποινής.
Ο 14χρονος, λοιπόν, έστειλε γράμμα στον Χάμιλτον, όπως αποκάλυψε ο οδηγός της Mercedes λέγοντας: «Συγκλονίζεσαι ακούγοντας κάποιες ιστορίες. Για παράδειγμα έμαθα πως μου έχει στείλει γράμμα ένας 14χρονος που είναι καταδικασμένος σε θάνατο. Στα 14 δεν ξέρεις τι στο διάολο κάνεις στη ζωή σου».
Η περσινή υποστήριξη στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάμιλτον σοκάρεται με την κατάσταση που επικρατεί στη Σαουδική Αραβία γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού πέρυσι είχε σταθεί στην «τρομακτική», όπως την είχε χαρακτηρίσει, νομοθεσία στη χώρα σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε και φέτος ο Χάμιλτον λέγοντας τα εξής…
«Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από πέρυσι. Όμως δεν υπάρχουν πολλά που να μπορώ να πω και να κάνουν τη διαφορά. Δεν αποφασίζουμε εμείς που θα πάμε να αγωνιστούμε. Όμως έχουμε την ευκαιρία να προσπαθούμε, οφείλουμε να προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε όσο θα βρισκόμαστε εκεί. Δεν είναι δική μας ευθύνη αλλά κάνουμε ότι μπορούμε.
Είναι σημαντικό να μπορούμε να εκπαιδεύουμε τους εαυτούς μας, να επιδιώκουμε τη διαφορά αν και στο τέλος, είναι ευθύνη εκείνων που βρίσκονται στην εξουσία, να κάνουν τις αλλαγές. Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπουμε να γίνονται αρκετά πράγματα, πρέπει να δούμε να γίνονται περισσότερα. Είμαι πάντα ανοιχτός σε συζητήσεις, προσπαθώντας να κατανοήσω γιατί συμβαίνουν τα πράγματα που συμβαίνουν και γιατί δεν αλλάζουν. Διότι έχουμε 2022. Είναι εύκολο πια να γίνουν αλλαγές».