Ένα κόμπακτ SUV με ικανοποιητικούς χώρους που ο ιδιοκτήτης του θα λατρέψει να το κινεί σε off road διαδρομές και κόστος μόλις 16.500 ευρώ.

Το low profile αμάξωμά του, με τα τονισμένα φτερά, τις ποδιές εμπρός και πίσω, τα προστατευμένα περιμετρικά, και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος ξεκαθαρίζουν περί τίνος πρόκειται.

Περνώντας στο εσωτερικό, μόνο το σηματάκι της Dacia είναι αυτό που προδίδει την προέλευση του αυτοκινήτου, καθώς ο πίνακας των οργάνων, οι διακόπτες και γενικά η αισθητική του φέρουν την υπογραφή της Renault.

Με μήκος 4,31 μέτρα και χώρο αποσκευών στα 475 λίτρα, το Duster θα φιλοξενήσει με περισσή άνεση 4 ενήλικους και τις αποσκευές τους, προσφέροντας παράλληλα άφθονες θήκες για μικρο αντικείμενα.

Στις εκτός δρόμου διαδρομές, το Dacia Duster βρίσκεται περισσότερο στο στοιχείο του. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία «auto» στο κιβώτιο, όπου η ροπή μεταφέρεται αυτόματα και στους πίσω τροχούς.
Για τα πιο δύσκολα, προσφέρεται η επιλογή lock, όπου η ροπή κατανέμεται ισόποσα(50:50) ανάμεσα στους δύο άξονες.

Η «ελαφρότητα» του συστήματος διεύθυνσης, που είναι εμφανής στην άσφαλτο, λειτουργεί θετικά καθώς προσφέρει καλό έλεγχο και πληροφόρηση στον οδηγό.

Συμπερασματικά το Duster, δεν είναι ακόμη ένα SUV με ασφάλτινο χαρακτήρα, αλλά ένα όχημα που ο ιδιοκτήτης του θα λατρέψει να οδηγεί και πάνω από όλα αξίζει και το τελευταίο του ευρώ.