Η υβριδική Lamborghini ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της περασμένης έκθεσης Παρισιού. Μόνο που ο CEO της εταιρείας, Stephan Winkelmann, χαρακτήρισε την Asterion ως «τεχνολογική επίδειξη», αφαιρώντας τις πιθανότητες να οδηγηθεί στην παραγωγή.

Ωστόσο, η θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και τον ειδικό Τύπο, φαίνεται πως «ανάγκασε» τους ανθρώπους της φίρμας να το ξανασκεφτούν.

Πλέον, ο επικεφαλής του R&D της Lamborghini, Maurizio Reggiani, λέει πως είναι σε συζητήσεις για την πιθανή τιμή της Asterion, αν τελικά αυτή παραχθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υβριδική τεχνολογία της, φαίνεται πως θα ανεβάσει την τιμή της στις 350.000 λίρες ή τα 410.196 ευρώ.

Η πρωτότυπη Asterion LPI 910-4 συνδυάζει έναν V10 κινητήρα με τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Τα τρία ηλεκτρικά σύνολα αποδίδουν συνδυαστικά 300 ίππους και παίρνουν ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες βρίσκονται στο κεντρικό τούνελ μετάδοσης. Το βάρος του υβριδικού συστήματος είναι 250 κιλά, ενώ η συνδυαστική του ισχύς ανέρχεται σε 910 ίππους, επιτρέποντας στην Asterion να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,0 δλ., πριν αγγίξει την τελική της ταχύτητα που είναι 320 χλμ./ώρα.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρωτιά της Asterion είναι πως όταν κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 125 χλμ./ώρα, λειτουργεί ως προσθιοκίνητη! Η Lamborghini «υπόσχεται» κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ., ηλεκτρική αυτονομία κίνησης για 50 χλμ. και εκπομπές CO2 της τάξης των 98 γρ./χλμ., κάτι που σημαίνει πως όποιος την αγοράσει στη χώρα μας δεν θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας…

Πηγή: autotriti.gr