Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός στο δεύτερο, κανείς εκ των δύο όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής έληξε 0-0, με τους «ερυθρόλευκους» να πάνε στους 14 βαθμούς (όσους και οι ΑΕΚ και Άρης), στο -2 από τον ΠΑΟΚ, ενώ οι «πράσινοι» έχουν 9.

Με την ώθηση που τους έδιναν οι οπαδοί τους, οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κυκλοφορούσαν με ηρεμία τη μπάλα ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν, με τους «ερυθρόλευκους», από την άλλη πλευρά, να προσέχουν τα μετόπισθεν και να ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία για να βγουν γρήγορα μπροστά.

Όπως και να έχει, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν σχετικά καλός στο πρώτο 15λεπτο παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές, με την πρώτη φάση να έρχεται στο 16′ και να είναι για τους γηπεδούχους με το βολέ του Τζούριτσιτς που έφυγε λίγο άουτ. Θα ήταν πραγματικά γκολάρα αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα αλλά με τα… αν δεν σκόραρε ποτέ κανείς.

Λίγα λεπτά μετά, στο 21′, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ίνγκασον που πήρε την κεφαλιά μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Μπακασέτας αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και η ευκαιρία χάθηκε.

Ο Παναθηναϊκός, με λίγα λόγια, ήταν πιο επιθετικός, ήταν αυτός που έδειχνε να προσπαθεί περισσότερο για το γκολ και στο 30′ είχε νέα τελικά προσπάθεια με το σουτ του Μλαντένοβιτς μετά την πάσα του Τζούριτσιτς που είχε πάρει την κάθετη του Μπακασέτα.

Στο 34′, όμως, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει ή μάλλον να… αγγίξει το γκολ με τον Ελ Κααμπί που βγήκε τετ α τετ μετά το λάθος του Λοντίγκιν και μάλιστα απέφυγε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και πλάσαρε, αλλά ο Ίνγκασον πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Το ντέρμπι, επομένως, παρέμενε χωρίς γκολ και στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου είχαμε αρχικά την αποχώρηση του Ιωαννίδη στο 44′ λόγω ενοχλήσεων και στη συνέχεια, στο 45’+1′, τη μεγάλη τριπλή ευκαιρία για τους «πράσινους» με τους Σπόραρ (μπήκε αντί του Ιωαννίδη) και Τετέ που δεν κατάφεραν, παρά τις προσπάθειές τους, να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Ολιβέρα και έβαλε τον Κωστούλα, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο απειλητικός στη συνέχεια σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο 56′, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε τη γυριστή κεφαλιά του Ελ Κααμπί μετά τη σέντρα του Ζέλσον.

Ο Μεντιλίμπαρ συνέχισε τις αλλαγές για τους «ερυθρόλευκους» θέλοντας να κάνει πιο επικίνδυνη την ομάδα του και ακολούθησαν και οι αλλαγές του Αλόνσο για τους «πράσινους», οι οποίοι ήταν πιο ήρεμοι σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, δεν είχαν το ίδιο πάθος και κατ’ επέκταση δεν μπορούσαν να πλησιάσουν και με αξιώσεις την αντίπαλη εστία.

Το ντέρμπι είχε κολλήσει στο 0-0 και στο 71′ θα μπορούσε να το… ξεμπλοκάρει ο Ολυμπιακός και να κάνει το 0-1, ο Ίνγκασον όμως πρόλαβε τον Ελ Κααμπί μετά την ασταθή επέμβαση του Λοντίγκιν σε σουτ του Μουζακίτη και ο Κωστούλας δεν κατάφερε, στην εξέλιξη της φάσης, να σκοράρει από κοντά.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν και την τελευταία -και ήταν πολύ καλή- ευκαιρία για να σκοράρουν, στο 91′, με τον Μασούρα που βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν μετά την κάθετη του Κωστούλα, αλλά ο τερματοφύλακας των «πράσινων» απέκρουσε και σφράγισε το 0-0.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μπάλντοκ (76′ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (66′ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76′ Ουνάι), Τζούριτσιτς (66′ Πελίστρι), Ιωαννίδης (44′ Σπόραρ).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (62′ Γκαρθία), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Ροντινέι, Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Ζέλσον (62′ Βέλντε), Ελ Κααμπί.