Η Ανάβαση Πάρνηθας, η πιο διάσημη ανάβαση της Αττικής, που αναβίωσε η ΦΙΛΠΑ πριν από 4 χρόνια, είναι μια εκδήλωση που πολλοί φίλοι της λέσχης περιμένουν με αγωνία κάθε χρόνο.

Η συναρπαστική ανάβαση διοργανώνεται με συνέπεια και με μεγάλη επιτυχία από τη λέσχη πάνω στην κλασσική διαδρομή που έχει αφήσει εποχή. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 11.00 μετά το Τελεφερίκ και η εκκίνηση θα γίνει στις 12.30 μμ από το Μετόχι, ένα σημείο περίπου 400 μέτρα μετά το τελεφερίκ, όπου γινόταν η εκκίνηση της ανάβασης τα παλιά χρόνια. Εκεί θα προηγηθεί μια εκδήλωση στη μνήμη των παλιών αγωνιζομένων όπου θα παραστούν επίσημοι καλεσμένοι της λέσχης.

Όπως πάντα, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της εκδήλωσης για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την οδήγηση με ασφάλεια. Στη διαδρομή θα γίνουν 3 ΕΔΑ με τις ανάλογες χρονομετρήσεις. Ο τερματισμός φέτος θα γίνει στο καταφύγιο του Μπάφη. Τα πρώτα 6 πληρώματα θα βραβευθούν και θα λάβουν έπαθλα.

Στην εκδήλωση μπορούν α συμμετάσχουν ιστορικά αυτοκίνητα και Youngtimers με κάρτα FIVA ή FIA σε ισχύ. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο www.philpa.gr.

Νίκος Τσάδαρης