Η Opel ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα του νέου Corsa που επίσημα θα αποκαλυφθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη στη διεθνή έκθεση του Παρισιού.

Το πλήρωμα του χρόνου για το ντεμπούτο του νέου Opel Corsa ήρθε, καθώς σε μόλις λίγους μήνες το γερμανικό best seller παραδίδει τη σκυτάλη σε μια νέα, αρκούντως ανανεωμένη γενιά.

Θέλοντας να ιντριγκάρει το πάντοτε απαιτητικό κοινό της super mini κατηγορίας, η Opel έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήθος φωτογραφιών του νέου της μοντέλου (καμουφλαρισμένων, ασφαλώς), καθώς και τις πρώτες πληροφορίες που αφορούν τις επιλογές των ιθυνόντων της σε ότι αφορά τις αλλαγές σε κινητήρες και επιμέρους μηχανικά μέρη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, λοιπόν, η πιο σημαντική είδηση που προκύπτει αφορά στην προσθήκη ενός ολοκαίνουργιου 3κύλινδρου κινητήρα βενζίνης της γενιάς SIDI (Spark Ignition Direct Injection), με χωρητικότητα που δεν θα υπερβαίνει το 1,0 λίτρο, ο οποίος θα είναι εφοδιασμένος με σύστημα υπερτροφοδότησης και σύστημα άμεσου ψεκασμού αποδίδοντας, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 115 ίππους και ροπή 166 Nm από τις 1.800 έως και τις 4.700 σ.α.λ.

Ο νέος αυτός κινητήρας, ο οποίος τοποθετείται εμφανώς απέναντι στον καταξιωμένο πλέον 1.0 EcoBoost της Ford, θα τοποθετηθεί και στο Opel Adam αλλά και σε άλλα μικρά και μικρομεσαία μοντέλα της GM, ενώ, ειδικά για την περίσταση, συνεργάζεται με ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, εκπέμποντας με την αρωγή συστήματος Start & Stop λιγότερα από 100 gr CO2 για κάθε χιλιόμετρο κίνησης. Φυσικά, χάρη στις υψηλές αυτές τεχνολογικές περγαμηνές του, θα πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Από εκεί και πέρα, το νέο Opel Corsa, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις, είναι μάλλον απίθανο να βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, παρά το γεγονός ότι οι αναρτήσεις του, τόσο εμπρός όσο και πίσω, θα είναι πλήρως ανανεωμένες με σαφή προσανατολισμό σε επίπεδο απόδοσης στην πράξη την επίτευξη της πολυπόθητης ισορροπίας ανάμεσα στην άνεση και την σπορτίφ οδική συμπεριφορά.

Σχεδιαστικά, πάντως, σε σχέση με το απερχόμενο-υπάρχον μοντέλο, οι αλλαγές δεν αναμένονται να είναι ριζικές, ενώ βέβαιο πρέπει να θεωρείται το γεγονός πως το νέο Corsa θα διαθέτει ουκ ολίγα στοιχεία ομοιότητας με το μικρότερο Adam, ειδικά στο εμπρός μέρος του αμαξώματός του (βλ. προφυλακτήρας, μάσκα κοκ).

Πηγή: 4troxoi.gr