Στους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου αποκάλυψε η BMW το νέο πολυχρηστικό μοντέλο της, τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer με την ευκαιρία του Σαλονιού της Γενεύης.

Αναλυτικότερα, το νέο μοντέλο χαρακτηρίζεται από δύο «πρωτιές», καθώς για πρώτη φορά μοντέλο της βαυαρικής φίρμας «δέχεται» προσθιοκίνητη πλατφόρμα, την περίφημη UKL, που έχει χρησιμοποιηθεί και στο νέο MINI, ενώ επίσης για πρώτη φορά, μοντέλο της BMW τροφοδοτείται και από το νέο 3κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα βενζίνης των 136 ίππων και 220 Nm ροπής.

Επίσης, όπως αναφέρει η εταιρεία, όταν κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο θα σταθεί απέναντι από τη Mercedes B-Class, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι διαστάσεις της Σειράς 2 είναι 4.342 χλστ. το μήκος, 1.800 χλστ. το πλάτος και 1.555 χλστ. το ύψος. Επίσης, το μεταξόνιο φτάνει τα 2.670 χλστ.

Εσωτερικά, η καμπίνα της νέας Σειρά 2 Active Tourer μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα, ενώ θα υπάρχει και 7θέσια έκδοση με 2 μικρότερα επιπρόσθετα καθίσματα.

Επιπλέον, η θέση οδήγησης είναι ψηλά και ο χώρος αποσκευών είναι 468 λτ., ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων -τα οποία σημειωτέον διαθέτουν σύστημα ξεχωριστής αναδίπλωσης (40:20:40)- φτάνει τα 1.510 λτ., τονίζοντας την πρακτικότητα του μοντέλου.

Σε επίπεδο κινητήρων τώρα, πέρα από το 1,5 λτ. μοτέρ, η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer θα εφοδιάζεται και με έναν 2λιτρο κινητήρα 231 ίππων και 350 Nm ροπής, ενώ στην πετρελαιοκίνητη έκδοση θα είναι διαθέσιμη με τον 2λιτρο των 150 ίππων και 330 Nm ροπής.

Τέλος, στη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer θα προστεθούν άλλα τρία μηχανικά σύνολα, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμη και έκδοση με σύστημα τετρακίνησης xDrive.

Πηγή: autotriti.gr