Το Nissan Qashqai, κατέχει τα σκήπτρα στην αγορά των crossover, καθώς έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια πωληθέντων μονάδων από το 2007, όπου και πρωτοεμφανίστηκε. Πρόσφατα σχεδιασμένο από την αρχή, το νέας γενιάς Qashqai εμφανίζεται με προηγμένη αεροδυναμική εμφάνιση, εσωτερική σχεδίαση, συστήματα πληροφόρησης και πολυμέσων πέρα από κάθε προσδοκία.

Το νέο Qashqai, είναι 49 χιλιοστά, ελάχιστα χαμηλότερο, φαρδύτερο και γεμάτο με καινοτόμες τεχνολογίες, όπως το σύστημα Αποφυγής Μετωπικής Σύγκρουσης (Front Collision Avoidance), Υποστήριξης της Προσοχής του Οδηγού (Driver Attention Support), καθώς και της αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), σε συνδυασμό και με άλλες βοηθητικές λειτουργίες, όπως το Έξυπνο Σύστημα Στάθμευσης που πραγματικά λύνει τα χέρια του οδηγού μέσα στην πόλη.

Η καινοτομία συνεχίζεται με τη νέα γκάμα των κινητήρων καθώς κάθε κινητήρας χρησιμοποιεί υπερσυμπιεστή, προκειμένου οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση καυσίμου να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το νέο Qashqai διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης ALL – MODE 4×4-i, ενώ το σύστημα μετάδοσης εφοδιάζεται με κιβώτιο 6 ταχυτήτων, όπως και το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο Xtronic.

Το αεροδυναμικό προφίλ του νέο Qashqai, έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα στην κύλιση, χάρη στον συντελεστή οπισθέλκουσας που διαμορφώνεται στο 0,32. Το αποτέλεσμα είναι μειωμένη αντίσταση, χαμηλότερες εκπομπές CO2, αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες.

Η καμπίνα σχεδιάστηκε με κατασκευάστηκε έχοντας στο επίκεντρο τον οδηγό του, ο οποίος είναι σε θέση να προσαρμόσει απόλυτα τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, με βάση τις ανάγκες του, ενώ και το μενού αλλά και η οθόνη εμφανίζουν με ακρίβεια και απλό τρόπο, όλα τα απαραίτητα δεδομένα, δίνοντας τη δυνατότητα χειρισμού και ελέγχου από τα ενσωματωμένα χειριστήρια στο τιμόνι.

Ο χώρος αποσκευών , έχει χωρητικότητα 430 λίτρων (20 λίτρα παραπάνω από το προηγούμενο) χωρίς να αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, ενώ η πίσω πόρτα ανοίγει κατά 150 χιλιοστά υψηλότερα. Περισσότερα όταν το οδηγήσουμε επί ελληνικού εδάφους.