Η Seat ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός νέου crossover μοντέλου, το οποίο θα δανειστεί πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο IBX, που είχε αποκαλυφθεί το 2011.

Σύμφωνα με την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία το νέο 5θέσιο crossover μοντέλο θα βασίζεται στη γνώριμη πλατφόρμα του group, MQB, την οποία χρησιμοποιεί και το νέο Leon. Το μήκος του θα είναι 4.350 χλστ., κάτι που το καθιστά άμεσο ανταγωνιστή του Nissan Qashqai και Kia Sportage.

Παρόλο που η Seat δεν έχει πάρει από τον όμιλο ακόμα το «πράσινο φως» για την παραγωγή του νέου crossover μοντέλου, αναμένεται σύντομα να γίνει αυτό και να ξεκινήσει η κατασκευή του σε εργοστάσιο της Skoda με τις πωλήσεις του να υπολογίζονται στις αρχές του 2016.

Κάτω από το καπό, αναμένεται να δανειστεί αρκετά μηχανικά σύνολα από τον όμιλο VW, ενώ –παράλληλα- λόγος γίνεται για έναν 2λιτρο TDI 184 ίππων που θα συνδυάζεται –προαιρετικά- με σύστημα τετρακίνησης.

Επίσης, υψηλόβαθμο στέλεχος της φίρμας, Matthais Rabe ανέφερε ότι το νέο SUV της Seat θα ταιριάξει απόλυτα στην υπόλοιπη γκάμα της μάρκας, θα διαθέτει τα ανάλογα τεχνολογικά «καλούδια», θα είναι «Fun to Drive», θα έχει ελκυστική σχεδίαση και θα διατίθεται σε δελεαστική τιμή. Τέλος, αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια, το νέο crossover θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού το 2014.

Πηγή: autotriti.gr