O σχεδιαστής Patrick Raoux εξέλιξε και προτείνει μια πρωτότυπη έκδοση σχετικά με τη μελλοντική γενιά του Renault Alpine. Το concept ονομάζεται «Open’Back» και είναι άκρως εμπνευσμένο από τις παλαιότερες εκδόσεις Alpine όπως η A106 του 1955.

Ο ίδιος ο Patrick Raoux επιθυμεί το concept του να χρησιμοποιεί αρχικά τον κινητήρα του Clio RS των 2,0 λίτρων και 203 ίππων, καθώς και το εμπρόσθιο τμήμα της ανάρτησης του μικρού μοντέλου. Σε δηλώσεις του μάλιστα ο Raoux ήταν πολύ αποκαλυπτικός σχετικά με την υλοποίηση του concept λέγοντας ότι: «Το όνομα Open’Back είναι εμπνευσμένο από παραπλήσιες εκδόσεις άλλων γνωστών μοντέλων αλλά και τύπων αμαξωμάτων, όπως: Fastback, Hatchback, Liftback και Sportsback, ενώ ο σχεδιασμός του εμπρός μέρους είναι επηρεασμένος και από το Nissan 350Z!

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν υλικά όπως το ατσάλινο σασί, και το αμάξωμα από πλαστικό, με στόχο το συνολικό του βάρος να μην ξεπερνά τα 1.000 κιλά! Ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος (εμπρός από τον πίσω άξονα), ενώ η μετάδοση θα γίνεται επίσης στους πίσω τροχούς».

Πηγή: autotriti.gr